PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νορβηγία: Αναστέλλονται οι εμβολιασμοί με AstraZeneca και Johnson & Johnson


Αρμόδια επιτροπή της Νορβηγίας ζήτησε σήμερα να ανασταλεί η χρήση των εμβολίων της AstraZeneca και της Johnson & Johnson κατά του covid-19 λόγω των σπάνιων παρενεργειών τους.

Η Νορβηγία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα πρέπει να αποκλείσει από την εμβολιαστική της εκστρατεία κατά του covid-19 τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson λόγω του κινδύνου εμφάνισης σπάνιων αλλά επικίνδυνων παρενεργειών, ανακοίνωσε σήμερα επιτροπή που έχει ορίσει τη κυβέρνηση της χώρας. Ωστόσο όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν με οποιοδήποτε από τα δύο σκευάσματα, θα μπορούν να το κάνουν, πρόσθεσε η ίδια επιτροπή.

Οι νορβηγικές αρχές ανέστειλαν στις 11 Μαρτίου τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του covid-19, αφού μικρός αριθμός εμβολιασθέντων, κυρίως νεότερης ηλικίας, εμφάνισε θρομβοεμβολικά επεισόδια.

Στις 15 Απριλίου το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca θα πρέπει να εγκαταλειφθεί εντελώς, όμως η κυβέρνηση ζήτησε να μελετηθεί περισσότερο, όπως και αυτό της Johnson & Johnson το οποίο ακόμη δεν έχει εγκριθεί στη χώρα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Ερντογάν αποχωρεί από την πολιτική

Peristeri News

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Leave a Comment