PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νικητής των εκλογών στη Ρωσία ο Πούτιν (v)


Στο Κρεμλίνο επιστρέφει για τρίτη προεδρική θητεία ο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς με καταμετρημένο άνω του 98% των ψήφων καταγράφει ποσοστό 63,97.

Στο Κρεμλίνο επιστρέφει για τρίτη προεδρική θητεία ο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς με καταμετρημένο άνω του 98% των ψήφων καταγράφει ποσοστό 63,97.

Περισσότεροι από εκατό χιλιάδες υποστηρικτές του Βλαντιμίρ Πούτιν κατέκλυσαν τη μεγάλη πλατεία έξω από το Κρεμλίνο πανηγυρίζοντας για την επιστροφή του «τσάρου» στο Κρεμλίνο.

Ο ίδιος εμφανίστηκε δακρυσμένος μπροστά στο πλήθος με ένα «ευχαριστώ» διότι «βοήθησαν στην αποδυνάμωση των συνωμοσιών που είχαν στόχο την αποδυνάμωση της χώρας».

Ακολουθεί ο ηγέτης των κομμουνιστών Γκενάντι Ζιουγκάνοφ με 17,17%. Την τρίτη θέση κερδίζει ο μεγαλοεπιχειρηματίας Μιχαήλ Πρόχοροφ με 7,65% και τέταρτος έρχεται ο υπερεθνικιστής Βλαντίμιρ Ζιρινόφκσι με το 6,24%.

Την τελευταία θέση καταλαμβάνει ο πρόεδρος της Δίκαιης Ρωσίας Σεργκέι Μιρόνοφ με 3,83%.

Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής η συμμετοχή στις εκλογές ξεπέρασε το 56%. Παράλληλα, περιστατικά νοθείας σε πολλά εκλογικά τμήματα σε όλη τη Ρωσία κατά τις πρώτες ώρες της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου της χώρας καταγγέλλουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και μία μη κυβερνητική οργάνωση.

«Τα ίδια πρόσωπα ψήφισαν στα εκλογικά τμήματα 2164 και 2166» στη Μόσχα, αναφέρει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του το κόμμα Γιάμπλοκο που έχει στείλει παρατηρητές σε όλη τη χώρα.

«Στο Βλαδιβοστόκ, στο εκλογικό τμήμα 155, ψηφοφόροι ανακάλυψαν όταν πήγαν να ψηφίσουν ότι είχαν ήδη ψηφίσει…», προσθέτει το κόμμα, του οποίου ο υποψήφιος Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι δεν μπόρεσε να πάρει μέρος στις εκλογές εξαιτίας παρατυπιών στη συγκέντρωση των δύο εκατομμυρίων ψήφων που χρειαζόταν.

Και το Κομμουνιστικό Κόμμα καταγγέλλει περιπτώσεις νοθείας που εντόπισαν δικοί του παρατηρητές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment