PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στις Γαλλικές εκλογές


Πανηγυρισμοί ξέσπασαν στο επιτελείο του Μακρόν αλλά και στην περιοχή γύρω από τον πύργο του Άϊφελ όπου συγκεντρώθηκαν οι υποστηρικτές του για να πανηγυρίσουν την ευρεία νίκη του Γάλλου προέδρου με 16 μονάδες διαφορά από την Μαρίν Λεπέν.

Το πρώτο exit poll των γαλλικών εκλογών έδειξαν νίκη Μακρόν με 58% έναντι 42% της ακροδεξιάς αντιπάλου του.

Έτσι, γίνεται ο πρώτος Γάλλος πρόεδρος τα τελευταία 20 χρόνια που ανανεώνει τη θητεία του.

Ο τελευταίος ήταν ο Ζακ Σιράκ, ο οποίος επανεκλέχθηκε το 2002, με την πρώτη του εκλογή να είναι το 1995. Έκτοτε, οι Σαρκοζί και Ολάντ που ακολούθησαν, δεν είχαν καταφέρει να πείσουν τους Γάλλους πολίτες και αρκέστηκαν σε μια θητεία.

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξασφαλίζει μια δεύτερη εκλογή στη θέση του προέδρου της Γαλλίας, με την πρώτη να έρχεται τον Μάιο του 2017. Έτσι, για την επόμενη πενταετία ο Μακρόν θα είναι ο Γάλλος πρόεδρος έχοντας μπροστά του μεγάλες προκλήσεις τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και σε ό,τι αφορά την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ανέμενε τη νίκη του έναντι της Μαρίν Λεπέν η οποία εκφράζει εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις με τους «27».

Εμ. Μακρόν: Ξεκινά μια νέα εποχή για τη Γαλλία

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Γάλλους άντρες και γυναίκες που με εμπιστεύτηκαν για να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας για μια πιο ανεξάρτητη, ισχυρότερη Γαλλία, για να διασφαλίσουμε την υλοποίηση των έργων και να κάνουμε τη Γαλλία ένα μεγάλο οικολογικό έθνος.» είπε ο επανεκλεγείς πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κατά την πανηγυρική του ομιλία στο Champ-de-Mars στο Παρίσι.

«Ξέρω επίσης ότι πολλοί συμπατριώτες με ψήφισαν, για να μπλοκάρουν τις ιδέες της ακροδεξιάς», παραδέχθηκε. «Θέλω να τους ευχαριστήσω και να τους πω ότι γνωρίζω ότι αυτή η ψήφος με δεσμεύει για τα επόμενα χρόνια. Είμαι ο θεματοφύλακας της προσκόλλησής τους στη Δημοκρατία».

«Σκέφτομαι και όλους τους συμπατριώτες μας που απείχαν, η σιωπή τους σήμαινε άρνηση επιλογής, στην οποία πρέπει να απαντήσουμε και εμείς», τόνισε. «Τέλος, σκέφτομαι αυτούς που ψήφισαν την κυρία Λε Πεν, της οποίας γνωρίζω την απογοήτευση απόψε», είπε ο Μακρόν, ζητώντας να σταματήσουν οι αποδικιμασίες, προτού συνεχίσει: «Από την αρχή σας ζήτησα να μην αποδοκιμάζετε ποτέ. Γιατί από εδώ και πέρα ​​δεν είμαι πλέον υποψήφιος ενός στρατοπέδου αλλά πρόεδρος όλων. Γνωρίζω ότι για πολλούς συμπατριώτες μας που επέλεξαν την ακροδεξιά, η οργή και οι διαφωνίες που τους οδήγησαν να ψηφίσουν αυτό το σχέδιο, μας αναγκάζουν να βρούμε μια απάντηση. Θα είναι δική μας ευθύνη και έργο μας. Πρέπει να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στον θυμό που έχει εκφραστεί».

«Θα πρέπει να είμαστε απαιτητικοί και φιλόδοξοι. Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι εκεί, για να μας υπενθυμίσει (ότι) η Γαλλία πρέπει να υψώσει τη φωνή της για να δείξει τη σαφήνεια των επιλογών της και να δείξει τη δύναμή της σε όλους τους τομείς», προσέθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν στο Champ-de-Mars.

«Σήμερα επιλέξατε ένα ανθρωπιστικό, φιλόδοξο σχέδιο για την ανεξαρτησία της χώρας μας, για την Ευρώπη», προσθέτει ο Εμανουέλ Μακρόν. «Ένα ευρωπαϊκό έργο, κοινωνικό, οικολογικό, βασισμένο στην εργασία και τη δημιουργία, ένα έργο απελευθέρωσης των ακαδημαϊκών μας δυνάμεων. Θέλω να συνεχίσω αυτό το έργο με δύναμη για τα επόμενα χρόνια, ακούγοντας και δουλεύοντας πάνω στις διαφωνίες που έχουν εκφραστεί και διασφαλίζοντας το σεβασμό για όλους καθημερινά. Θα συνεχίσω να εργάζομαι για μια δικαιότερη κοινωνία και ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών», υπογράμμισε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Η ομιλία του έκλεισε με τη Μασσαλιώτιδα, ενώ ανέβηκε στο βάθρο και η σύζυγός του, Μπριζίτ Μακρόν.

Λε Πεν: Αυτό το αποτέλεσμα είναι για εμάς νίκη

«Εμείς νιώθουμε ότι πήραμε μια λαμπρή νίκη. Ευχαριστώ τους συμπατριώτες μου και όσους με ψήφισαν. Με τιμούν οι ψήφοι της επαρχίας. Δεν θα ξεχάσουμε αυτήν τη Γαλλία» είπε στις πρώτες δηλώσεις της μετά την ανακοίνωση της πρώτης επίσημης εκτίμησης του αποτελέσματος η Μαρίν Λε Πεν.

Η υποψήφια της ακροδεξιάς δεσμεύθηκε να συνεχίσει να μάχεται την πολιτκή Μακρόν, ενώ γνωστοποίησε ότι θα στηρίξει τον Ζορντάν Μπαρντελά για την πρωθυπουργία.

«Φοβάμαι ότι η πενταετής θητεία που ανοίγει δεν θα σπάσει με τις βάναυσες μεθόδους της προηγούμενης. Για να αποφύγω τη μονοπώληση των εξουσιών από κάποιους, περισσότερο από ποτέ θα συνεχίσω τη δέσμευσή μου στη Γαλλία και τους Γάλλους με την ενέργεια, την επιμονή και τη στοργή που γνωρίζετε» σημείωσε και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσω τον αγώνα μου για τη Γαλλία και όλους τους Γάλλους».

Αφού ολοκληρώθηκαν οι δηλώσεις της η ίδια και οι οπαδοί της τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο.

Συγχαρητήρια Κ. Μητσοτάκη στον Εμ. Μακρόν για την επανεκλογή του

Τα συγχαρητήριά του στον Εμανουέλ Μακρόν για την επανεκλογή του εκφράζει με ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Συγχαρητήρια Εμανουέλ Μακρόν. Μία νίκη σημαντική για την Γαλλία, την Ευρώπη και την Δημοκρατία» αναφέρει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment