Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Νέα υποβάθμιση της Ελλάδας από Fitch

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, κατά δύο βαθμίδες, από την κατηγορία «C» σε «CCC» υποβάθμισε πριν από λίγο ο διεθνής χρηματοπιστωτικός οίκος Fitch.

Την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, κατά δύο βαθμίδες, από την κατηγορία «C» σε «CCC» υποβάθμισε πριν από λίγο ο διεθνής χρηματοπιστωτικός οίκος Fitch.

H υποβάθμιση έρχεται ένα μόλις ένα 24ωρο μετά την απόφαση του Eurogroup για τη νέα δανειακή σύμβαση και το «κούρεμα».

Η Fitch επισημαίνει ότι αν ολοκληρωθεί η εθελοντική ανταλλαγή των ομολόγων ο οίκος θα υποβαθμίσει την Ελλάδα στην κατηγορία αξιολόγησης, περιορισμένης χρεοκοπίας Restricted Default (RD).

Ο οίκος διαχωρίζει τη γενική αξιολόγηση από την αξιολόγηση των ομολόγων, σημειώνει δηλαδή ότι θα υποβαθμίσει τα ομόλογα για τα οποία θα ενεργοποιηθούν τα CASs στην κατηγορία D που αντιστοιχεί σε «χρεοκοπία».

Η υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας σε «C» από «CCC», ήταν μια ευρέως αναμενόμενη κίνηση μετά την ανακοίνωση της χώρας ότι ίσως αναγκάσει τους ιδιώτες ομολογιούχους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Οκτωβρίου 2026

Peristerinews.gr Newsroom

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 3,8% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

Peristerinews.gr Newsroom

Τέλος τα μετρητά στα ενοίκια από 1η Οκτωβρίου

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment