PeristeriNews.gr
Πολιτική

Νέα ταξιδιά για τον Αλέξη Τσίπρα


Νέα ταξίδια σε χώρες του εξωτερικού ετοιμάζει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Νέα ταξίδια σε χώρες του εξωτερικού ετοιμάζει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Μετά τις επισκέψεις σε Βραζιλία, Αργεντινή, Γερμανία και ΗΠΑ, στην ταξιδιωτική ατζέντα του κ. Τσίπρα περιλαμβάνονται, εκτός από τους παραδοσιακούς, και οι αναδυόμενοι πόλοι γεωπολιτικής και οικονομικής ισχύος. Στις προτεραιότητές του δεν περιλαμβάνονται μόνο η Ρωσία και η Κίνα, αλλά ένα ακόμη ταξίδι στην Ινδία κι ένα στη Νότια Αφρική.

Αυτό επειδή μαζί με τη Μόσχα, το Πεκίνο, καθώς και τη Βραζιλία, την οποία ο κ. Τσίπρας έχει ήδη επισκεφθεί, οι εν λόγω χώρες συμπληρώνουν το «παζλ» των αποκαλούμενων και «χωρών BRICS» (πρόκειται για την άτυπη συμμαχία των αναδυόμενων οικονομιών).

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να προσβλέπει σε συμμαχίες με τις παραπάνω χώρες προκειμένου να εξασφαλίσει την οικονομική και την πολιτική τους στήριξη.

Σημειώνεται πως τα συνεχή ταξίδια εκτός Ελλάδας για επαφές υψηλού κύρους, η «real politic» και η υπερπροσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να αποδείξει ότι έχει τα διεθνή ερείσματα, όταν έρθει στην κυβέρνηση για να κυβερνήσει, ανησυχούν την αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημόσια δεν έχουν εκφραστεί διαφωνίες, αλλά στις συσκέψεις και συνεδριάσεις των οργάνων, εμμέσως, τίθενται τέτοια ζητήματα. Πολύ, δε, περισσότερο όταν εστιάζουν σε ζητήματα εσωτερικής πολιτικής. Ιδιαίτερα στην εσωτερική πολιτική σκηνή υπάρχει προβληματισμός για θέσεις όπως «και εμείς είμαστε μικρομεσαίοι».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Εποικοδομητική συνάντηση αλλά και «καρφιά» στις δηλώσεις

Peristeri News

Τι προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών για την αλλαγή του ονόματος

Peristeri News

Πού ψηφίζετε στις Ευρωεκλογές 2024

Peristeri News

Leave a Comment