Δημοτικά

Νέα οικονομική ενίσχυση στο Δήμο Περιστερίου για την πανδημία

Μια ακόμα οικονομική ενίσχυση θα λάβει ο Δήμος Περιστερίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε σήμερα.

Συνολικά όλοι οι Δήμοι της χώρας θα στηριχθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών με 50 εκατομμύρια ευρώ με το Περιστέρι να λαμβάνει ένα πολύ καλό ποσό σε σχέση με άλλους Δήμους.

Για την ακρίβεια ο Δήμος Περιστερίου θα λάβει 626.500 ευρώ, τα οποία προστίθενται στις προηγούμενες ενισχύσεις που είχαν ληφθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών:

Υπεγράφη, σήμερα, η Υπουργική Απόφαση για νέα έκτακτη χρηματοδότηση προς τους Δήμους, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να στηριχθούν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας: «Η Κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τους Δήμους, που πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού έχοντας αφενός απώλειες στα έσοδά τους και αφετέρου αυξημένες έκτακτες δαπάνες για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Πρόκειται για μία ακόμα άμεση χρηματοδότηση προς τους Δήμους όλης της χώρας που προστίθεται στην οικονομική ενίσχυση ύψους 187,1 εκατομμυρίων ευρώ, με την οποία στηρίχθηκε η Τοπική Αυτοδιοίκηση το προηγούμενο έτος. Στεκόμαστε δίπλα στους Δήμους και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για όσο διάστημα χρειαστεί. Κράτος και Τοπική Αυτοδιοίκηση προχωράμε ενωμένοι για να σχεδιάσουμε μαζί την επόμενη ημέρα, δίνοντας λύσεις στα προβλήματα, με στόχο να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη».

Εδώ η Υπουργική Απόφαση: https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A85%CE%9F646%CE%9C%CE%A4%CE%9B6-%CE%95%CE%A3%CE%9A?inline=true

Related posts

Οι τραγουδιστές που θα συμμετέχουν στη συναυλία Αλληλεγγύης & Ανθρωπιάς στο Άλσος Περιστερίου

Peristeri News

Στη δημοσιότητα διαγωνισμός για επερχόμενα έργα στο Περιστέρι

Peristeri News

Πως διαμορφώνεται το ωράριο στα ΚΕΠ Περιστερίου

Peristeri News

Leave a Comment