• Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

Την άλλη βδομάδα συζήτηση για λιανεμπόριο, σχολεία, διαδημοτικές μετακινήσεις

Peristeri News
Μάρτιος26/ 2021

Παραμένουν στο βαθύ κόκκινο-επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου για άλλη μια βδομάδα η Αττική και η Θεσσαλονίκη, όπως και σειρά άλλων περιοχών της χώρας, ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, σε αυτό παραμένουν και οι Π.Ε.:

Αιτωλοακαρνανίας

Αχαΐας

Βοιωτίας

Εύβοιας, πλην του δήμου Σκύρου

Φθιώτιδας

Ευρυτανίας

Αργολίδας

Αρκαδίας

Κορινθίας

Χαλκιδικής

Θεσπρωτίας

Ηρακλείου

Λέσβου

Ζακύνθου

Μυκόνου,

καθώς και οι δήμοι:

Καλυμνίων

Χίου

Ανωγείων Ρεθύμνου

Χανίων

Ιωαννιτών και Μετσόβου

Κατερίνης

Αμφίπολης Σερρών

Σκιάθου

Καρδίτσας

Καστοριάς και Ορεστίδος.

Ο υφυπουργός δεν ανακοίνωσε καμία περιοχή που να βγαίνει από το βαθύ κόκκινο απ’ όσες ήταν εκεί και την περασμένη εβδομάδα.

Αντιθέτως, είπε, πως στο βαθύ κόκκινο εντάσσονται από αύριο (06:00) με σημερινή ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής των ειδικών, και οι Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Πέλλας, όπως και οι δήμοι Γρεβενών, Κιλκίς και Βέροιας.

Λιανεμπόριο-σχολεία-διαδημοτικές μετακινήσεις

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Χαρδαλιάς, στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας η επιτροπή ειδικών θα συνεδριάσει εκ νέου για να συζητήσει για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, για τις διαδημοτικές μετακινήσεις και τα σχολεία.

Όπως υπογράμμισε, η συμπληρωματική στρατηγική του self testing δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο που επιτρέπει την επανέναρξη δραστηριοτήτων σε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον.