PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Νέα επεισόδια στα σύνορα στον Έβρο


Νέα επεισόδια με μαζικές ρίψεις δακρυγόνων προς τα ελληνικά εδάφη λαμβάνουν χώρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στο Στρατιωτικό Φυλάκιο 1, στις Καστανιές.

Η ένταση ξεκίνησε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι, όταν ομάδες μεταναστών και προσφύγων κινήθηκαν κατά μήκος του φράκτη, από την τουρκική πλευρά.

Οι συγκεκριμένες ομάδες άρχισαν να πετούν δακρυγόνα, καπνογόνα και πέτρες προς τις ελληνικές δυνάμεις, οι οποίες είναι παραταγμένες στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

Προσπάθησαν να ρίξουν τον φράκτη

Την ίδια ώρα, βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την ελληνική κυβέρνηση, απεικονίζει τεθωρακισμένο όχημα του τουρκικού στρατού να επιχειρεί να ρίξει τμήμα του ελληνικού φράκτη, με στόχο τη διευκόλυνση της διέλευσης των μεταναστών και των προσφύγων.

Με βάση τα διαθέσιμα πλάνα, το τουρκικό όχημα επιχειρεί να γκρεμίσει μέρος του φράκτη, χρησιμοποιώντας συρματόσκοινο.

Παράλληλα, περίπου 20 άτομα – πιθανώς μετανάστες – προσπάθησαν επίσης να ρίξουν τον φράκτη, χρησιμοποιώντας γάντζο και σχοινιά.

Αλκ. Στεφανής: Πόλεμος χωρίς σφαίρες

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open», διαβεβαίωσε ότι «η χώρα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την πίεση από την Τουρκία». Εκτίμησε δε, ότι θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση, γιατί «δεν βγαίνει το σχέδιο του Ερντογάν».

«Δεχόμαστε επίθεση από την Τουρκία με όχημα τους μετανάστες. Βρισκόμαστε σε πόλεμο χωρίς σφαίρες. Απειλείται η εθνική μας ασφάλεια» συνέχισε στο ίδιο πλαίσιο.

Διαμήνυσε, μάλιστα, ότι «δεν μας φοβίζει τίποτα», ενώ επεσήμανε ότι «αξιολογούμε την κάθε ενέργεια, χωρίς όμως να αποκλείουμε και το ενδεχόμενο μιας προβοκάτσιας ή ενός ατυχήματος». Ήρεμοι και με ψυχραιμία θα αντιμετωπίσουμε την Τουρκική προκλητικότητα» κατέληξε ο κ. Στεφανής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή (28/2), όταν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του Έβρου, με στόχο να εισέλθουν στη χώρα.

Από την πρώτη στιγμή, η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορα και απαγόρευσε την είσοδο. Ως αποτέλεσμα, δεν έλλειψαν οι στιγμές έντασης, με πετροπόλεμο, τραυματίες και χρήση δακρυγόνων.

Μάλιστα, υπήρξαν καταγγελίες ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν με την παρότρυνση Τούρκων αστυνομικών ή στρατιωτικών. Την ίδια ώρα, η γειτονική χώρα επιμένει στις πληροφορίες για την ύπαρξη νεκρών από ελληνικά πυρά, κάτι το οποίο κατηγορηματικά διαψεύδει η Αθήνα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment