PeristeriNews.gr
Διεθνή

ΝΑΤΟ: «Δε θα επέμβουμε στη Συρία»


«Δεν έχουμε ουδεμία πρόθεση να επέμβουμε στη Συρία» δηλώνει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν την επομένη των «κεραυνών» που εξαπέλυσε ο Μπασάρ αλ-Άσαντ ότι ενδεχόμενη επέμβαση της Δύσης «θα κάψει» τη Μέση Ανατολή.

«Δεν έχουμε ουδεμία πρόθεση να επέμβουμε στη Συρία» δηλώνει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν την επομένη των «κεραυνών» που εξαπέλυσε ο Μπασάρ αλ-Άσαντ ότι ενδεχόμενη επέμβαση της Δύσης «θα κάψει» τη Μέση Ανατολή. «Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τη Λιβύη με τη Συρία» δήλωσε ο γγ της Συμμαχίας, ο οποίος βρίσκεται στην Τρίπολη για να «σημάνει» τη λήξη της επτάμηνης ΝΑΤΟϊκής αποστολής τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Ο Άντερς Φογκ Ράσμουσεν έφθασε στην Τρίπολη το μεσημέρι της Δευτέρας, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που επέτρεψε την εγκαθίδρυση ζώνης απαγόρευσης πτήσεων και στρατιωτική δράση για την προστασία των Λίβυων αμάχων.

Ήταν μία από τις πιο επιτυχείς επιχειρήσεις στην 62χρονη ιστορία του ΝΑΤΟ, δήλωνε την περασμένη εβδομάδα ο Ράσμουσεν όταν ανακοινώθηκε η απόφαση για τη λήξη της αποστολής, παρόλο που η μεταβατική ηγεσία επιθυμούσε τη διατήρησή της έως τα τέλη του έτους.

Κατά την πρώτη αυτή επίσκεψη στη Λιβύη ενός γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, ο Ράσμουσεν πρόκειται να έχει συνομιλίες με τις νέες λιβυκές Αρχές.

Εν πτήσει προς την Τρίπολη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση στρατιωτικής επέμβασης του ΝΑΤΟ στη Συρία, καταδίκασε ωστόσο ταυτόχρονα την καταστολή του αντικυβερνητικού κινήματος από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας.

«Αυτό αποκλείεται εντελώς. Δεν έχουμε ουδεμία πρόθεση να επέμβουμε στη Συρία» σημείωσε.

«Προφανώς καταδικάζω απερίφραστα την καταστολή στη Συρία από τις δυνάμεις της τάξης. Αυτό είναι απολύτως σκανδαλώδες», δήλωσε την επομένη μιας νέας ημέρας διαδηλώσεων στη χώρα με επτά νεκρούς και των προειδοποιήσεων του καθεστώτος κατά ενδεχόμενης ξένης επέμβασης.

«Ο μόνος τρόπος να προχωρήσουν στη Συρία, όπως και σε άλλες χώρες, είναι να ληφθούν υπόψη οι θεμιτές προσδοκίες του συριακού λαού, να γίνουν δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις» επισήμανε.

«Κατ’αρχάς αναλάβαμε την ευθύνη της επιχείρησης στη Λιβύη επειδή υπήρχε σαφής εντολή του ΟΗΕ και είχαμε επίσης μια ισχυρή και ενεργή υποστήριξη από τις χώρες της περιοχής» συνέχισε ο Ράσμουσεν, λέγοντας ότι «καμία από τις προϋποθέσεις αυτές δεν υπάρχει στη Συρία».

«Οφείλουμε να παίρνουμε αποφάσεις ανάλογα με την περίπτωση. Σε συνολικό επίπεδο δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τη Λιβύη με τη Συρία» υπογράμμισε για να επαναλάβει: «Δεν έχουμε ουδεμία πρόθεση να επέμβουμε στη Συρία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment