PeristeriNews.gr
Οικονομία

Μπλόκο στην πληρωμή λογαριασμών χωρίς το χαράτσι


Ο Σύλλογος Ελλήνων Φορολογουμένων μέσα από το επίσημο site του forogomenos.gr, μας ενημερώνει για μία πρωτοφανή αυθαιρεσία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Φορολογουμένων μέσα από το επίσημο site του forogomenos.gr, μας ενημερώνει για μία πρωτοφανή αυθαιρεσία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων: Από την περασμένη Πέμπτη, έπαψε να δέχεται “σύσταση παρακατάθεσης” πολιτών, για το ζήτημα των λογαριασμών της ΔΕΗ ,δηλαδή για τη μερική εξόφληση των λογαριασμών της ΔΕΗ, χωρίς την πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων).

Εκπρόσωποι του Συλλογου αμέσως, επικοινώνησαν με τα τηλέφωνα του ΤΠκΔ σε διάφορες πόλεις και επιβεβαίωσαν την πληροφόρηση ως ορθή. Μάλιστα, οι υπάλληλοι με τους οποίους μίλησαν, ανέφεραν ότι υπάρχει “σχετική γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους” η οποία τους απαγορεύει να δέχονται παρακαταθέσεις!

Σήμερα το μεσημέρι, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Σιάτρας, επισκέφθηκε το γραφείο του Προέδρου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ο Πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Αντωνόπουλος ανέφερε το ίδιο ακριβώς που έλεγαν στους πολίτες και οι υπάλληλοι του Ταμείου, δηλαδή την ύπαρξη μίας γνωμοδότησης, την οποία αρνήθηκε να χορηγήσει .
Η σχετική γνωμάτευση, η 435/2011, θα δημοσιευόταν στο site του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (http://www.nsk.gov.gr/webnsk/ έως σήμερα το μεσημέρι στις 2:30 μμ.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια απόφαση του Δ.Σ. του Ταμείου, που να αποδέχεται τη γνωμοδότηση.

Συνεπώς, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, χωρίς απόφαση του Δ.Σ., αποφάσισε να παρανομήσει και να καταργήσει το ρόλο του και να καταργήσει την εκ του νόμου έννοια των “παρακαταθηκών” (των οποίων μια πτυχή είναι η απόθεση των αμφισβητούμενων και υπό δικαστική διένεξη απαιτήσεων), χωρίς ωστόσο να νομιμοποιείται να το κάνει αυτό!

Με άλλα λόγια, ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, με το “έτσι θέλω” και ενεργώντας ωσάν να λειτουργεί μία προσωπική του εταιρία, αποφάσισε να αποκλείσει τους πολίτες της χώρας, από ένα νόμιμο δικαίωμα αντίθεσης και διαμαρτυρίας τους!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment