PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Παππάς: Οι νέες τεχνολογίες μπορούν να γίνουν ατμομηχανή της ανάπτυξης


Ο τομέας των νέων τεχνολογιών, της πληροφορικής και των επικοινωνιών, μπορεί να γίνει η ατμομηχανή της νέας ανάπτυξης, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ενώ στάθηκε στην ανάγκη αξιόπιστων σύγχρονων υποδομών και δικτύων.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Πάτρα και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο κ. Παππάς είπε ότι δεν είχε τίποτε το καινούργιο, αλλά την επαναβεβαίωση, πως η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνηθέντα του Ιουλίου του 2015. Έκανε επίσης λόγο για αστεία προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Αναφερόμενος στη Ν.Δ., είπε ότι «θα περίμενε κανείς η αξιωματική αντιπολίτευση, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και το ξεκλείδωμα των μέτρων για το χρέος, να χαιρετίσει ή να συναινέσει εκ των υστέρων στο γεγονός ότι η κυβέρνηση κατάφερε και απέδωσε 600 εκατομμύρια ευρώ στους συνταξιούχους και πέτυχε τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, που έχουν το κόστος της προσφυγικής κρίσης».

Δυστυχώς, όπως πρόσθεσε, «αυτό δεν το είδαμε και καλά θα κάνουν ορισμένοι να συνηθίσουν στην ιδέα, ότι δεν θα έλθει η καταστροφή για την οποία προσεύχονται». Ακόμη, συμπλήρωσε ότι «θα πάρει χρόνο κόπο και υπομονή, αλλά τις πληγές θα τις κλείσουμε». Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι «είναι η πρώτη φορά που το συμφωνημένο πρόγραμμα αποδίδει», καθώς, όπως εξήγησε, «η ανεργία αποκλιμακώνεται, υπάρχει δημοσιονομική σταθερότητα και υπεραπόδοση ως προς τα έσοδα».

Απέρριψε επίσης τα σενάρια πρόωρων εκλογών η δημοψηφίσματος. «Είμαι κατηγορηματικός ότι η προοπτική δημοψηφίσματος ή εκλογών υπάρχει ακόμα στο μυαλό όσων ονειρεύονται ότι το σενάριο της αριστερής παρένθεσης είναι ακόμα ζωντανό. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Είναι ένα σενάριο το οποίο έχει ανάγκη ο κ. Μητσοτάκης για να τιθασεύει τις αντιδράσεις στην κοινοβουλευτική του ομάδα, γιατί μετά και το τελευταίο κρεσέντο πολιτικών λαθών και στραβοπατημάτων, έχει ανάγκη να κρατάει ζωντανό ένα τέτοιο σενάριο, ακριβώς για να μην διογκώνεται η δυσαρέσκεια η οποία φτάνει από το ακροατήριο της ίδιας της Ν.Δ. προς τους βουλευτές, στην κοινοβουλευτική ομάδα και την ηγεσία της», συνέχισε.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση, ο Νίκος Παππάς δήλωσε ότι παραμένει ανοικτό το θέμα των εργασιακών και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να λάβει θέση εάν επιθυμεί να υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στην στάση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφέροντας, μεταξύ άλλων ότι «οι πολιτικοί ανταγωνισμοί είναι θεμιτοί αρκεί να είναι ειλικρινείς και να μην γίνονται με όρους εκβιασμού, οι οποίοι προφανώς δεν πρόκειται να γίνουν από την κυβέρνηση αποδεκτοί».

Ερωτηθείς για πιθανά νέα μέτρα, τόνισε ότι «δεν υπάρχουν μέτρα, τα οποία δεν είναι συμφωνημένα». Η διακίνηση αυτών σεναρίων, συνέχισε, «αφορά μόνο τις πολιτικές σκοπιμότητες όσων ονειρεύονται εκτροπή και ανατροπή, αλλά αυτά τα σενάρια δεν ευοδωθούν».

Σχετικά με τα χρήματα που έχουν καταβληθεί ως πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Παππάς επανέλαβε ότι θα επιστραφούν μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment