• Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Ν. Μηταράκης: Συναντήσεις με Αμερικανούς επιχειρηματίες και στελέχη του ΤΑP

Peristeri News
Απρίλιος30/ 2014

Συναντήσεις με αντιπροσωπεία Αμερικανών επιχειρηματιών που συμμετέχουν στο Διεθνές Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας των ΗΠΑ και με τον διευθυντή του ΤΑΡ για την Ελλάδα κ. Ρίκαρντ Σκουφιάς, είχε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Συναντήσεις με αντιπροσωπεία Αμερικανών επιχειρηματιών που συμμετέχουν στο Διεθνές Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας των ΗΠΑ (U.S. Global Entrepreneurship Program) και με τον διευθυντή του ΤΑΡ (Trans Adriatic Pipeline) για την Ελλάδα κ. Ρίκαρντ Σκουφιάς, είχε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης.

Όπως δήλωσε ο κ. Μηταράκης σε εκπροσώπους του Τύπου «συναντήθηκα με την διοίκηση του ΤΑP. Συζητήσαμε πρώτον, την πρόοδο της αδειοδοτικής διαδικασίας η οποία κινείται εντός των χρονοδιαγραμμάτων και δεύτερον, την βελτιστοποίηση της δυνατότητας συμμετοχής ελληνικών εταιρειών, με εργολαβίες ή υπεργολαβίες, στη διαδικασία κατασκευής αυτού του μεγάλου έργου. Όπως είναι γνωστό το έργο αυτό θα δημιουργήσει 12.000 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και θα κοστίσει 1,5 δισ. ευρώ».

Σε ό,τι αφορά τη συνάντησή του με τους Αμερικανούς επιχειρηματίες ο κ. Μηταράκης υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη ομάδα «αναζητά ευκαιρίες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε νεοφυείς (startups) επιχειρήσεις. Είναι εντυπωσιασμένοι από τις δυνατότητες των Ελλήνων, την ποιότητα, τις σπουδές των νέων παιδιών και την διάθεση που έχουν για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας».