PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Δένδιας: Ο νόμος και η τάξη θα επιβληθούν


Για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στο μεταναστευτικό μίλησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στο μεταναστευτικό μίλησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας από το βήμα του 9ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ.

«Όταν αναλάβαμε την κυβέρνηση της χώρας τα τέλη του Ιουνίου 2012, κάθε ημέρα από τον Έβρο έμπαινε ένα ελληνικό χωριό από παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα. Την τελευταία μέρα πριν ξεκινήσει ο Ξένιος Δίας, 430 μετανάστες μπήκαν στην Ελλάδα. Σήμερα που μιλάμε είναι θέμα αν μπαίνει ένας την εβδομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα που μιλάμε η Ελλάδα έχει το πιο σύγχρονο σύστημα αντιμετώπισης των παράνομων μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη. Σήμερα που μιλάμε, η Ελλάδα έχει μία νέα Υπηρεσία Ασύλου, μία νέα Αρχή Προσφυγών, μία νέα Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής. Αλλά κυρίως σήμερα που μιλάμε, η Ελλάδα έχει καθαρό το κέντρο της πρωτεύουσας του κράτους», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

Υπογράμμισε επίσης πως «δική μας προμετωπίδα είναι ο νόμος και η τάξη». Για εμάς δεν είναι ανεκ τές οι Σκουριές, όπως δεν είναι ανεκτή και η Μανωλάδα, είπε ο κ. Δένδιας και ξεκαθάρισε πως «ο νόμος και η τάξη θα επιβληθούν».

Απευθυνόμενος προς τους Ευρωπαίους σχετικά με το μεταναστευτικό, ο υπουργός είπε ότι η Ελλάδα χειρίζεται το 90% των παράνομων μεταναστευτικών ροών της Ευρώπης. Η Ελλάδα, είπε ο κ. Δένδιας, δεν έχει την δυνατότητα να το αντιμετωπίσει μόνη της. «Υπό την ηγεσία, λοιπόν, του Πρωθυπουργού, κάναμε μία μεγάλη στροφή και διαφωνήσαμε πλήρως με την Ευρώπη στο Δουβλίνο 3. Από εδώ και πέρα, η ελληνική πορεία θα είναι μία πορεία διαφοροποίησης. Απαιτούμε από τους ευρωπαίους εταίρους και φίλους μας, αφού εμείς κάναμε το δικό μας κομμάτι, ώστε να προστατεύσουμε τα Ευρωπαϊκά σύνορα από την παράνομη μετανάστευση, να κάνουν κι αυτοί το δικό τους», επεσήμανε.

Επίσης πρέπει να αντιληφθούν οι ευρωπαίοι εταίροι και φίλοι μας ότι πρέπει να συμφωνήσουμε μεταξύ μας μία κλείδα επαναδιανομής, επί τη βάσει της οποίας όσοι μπαίνουν στην Ελλάδα και δεν μπορούν να επιστραφούν θα μοιράζονται και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, ανάλογα με την έκτασή τους, ανάλογα με το ακαθάριστο προϊόν τους και ανάλογα με τον πληθυσμό τους, πρόσθεσε ο Ν. Δένδιας.

Επίσης, έκανε λόγο για «άλματα» στην οικονομία τους τελευταίους 11-12 μήνες. «Μία χώρα που κινδύνευε να διωχθεί από το ευρώ και την Ευρώπη, είναι σήμερα μία χώρα που εμφανίζεται σαν το πιθανότερο επιτυχές θαύμα της νέας Ευρώπης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment