Οικονομία

Μοσκοβισί: Ισορροπημένη η συμφωνία

Την κατ’ αρχήν συμφωνία, που, όπως είπε, επιτεύχθηκε σήμερα για την Ελλάδα, χαιρέτισε ο πρόεδρος της Κομισιόν Πιέρ Μοσκοβισί, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του άτυπου Eurogroup στη Μάλτα.

Όπως ανέφερε, οι συνθήκες θα επιτρέψουν στα κλιμάκια να επιστρέψουν πολύ γρήγορα στην Αθήνα ώστε να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία (staff level aggrement).

Διευκρίνισε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η δουλειά, αλλά πρέπει να μπουν οι τελευταίες πινελιές για μία ξεκάθαρη και τελική συμφωνία.

Τόνισε ότι ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος σε αυτήν την αβεβαιότητα που εμποδίζει τη μείωση της ανεργίας, τις επενδύσεις και τις μεταρρυθμίσεις, κάνοντας λόγο για κατάσταση που την αξίζουν όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί, πρόκειται για μια ισορροπημένη η συμφωνία, καθώς, όπως είπε, πέρα από την επιπλέον δημοσιονομική προσπάθεια που καλείται να κάνει η Ελλάδα το 2019 και το 2020, υπάρχει η προοπτική ενός πακέτου αντισταθμιστικών μέτρων που είναι σημαντικό για τη στήριξη των κοινωνικών ομάδων που έχουν χτυπηθεί από την κρίση.

Related posts

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 12,2% η ανεργία τον Αύγουστο

Peristeri News

ΕΛΣΤΑΤ: Στο φάσμα της φτώχειας το 17% του πληθυσμού

Peristeri News

Ασφαλιστικές εισφορές: Αυξήσεις για 1,2 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες

Peristeri News

Leave a Comment