PeristeriNews.gr
Οικονομία

Μόνο οι τελικές πληρωμές του ΕΣΠΑ θα κατάσχονται



Οι προκαταβολές και οι ενδιάμεσες πληρωμές δικαιούχων για τα προγράμματα ΕΣΠΑ, δεν μπορούν να κατασχεθούν!

Οι προκαταβολές και οι ενδιάμεσες πληρωμές δικαιούχων για τα προγράμματα ΕΣΠΑ, δεν μπορούν να κατασχεθούν, δεν υπόκεινται σε καμία είδους παρακράτηση και δεν συμψηφίζονται με τυχόν οφειλές του δικαιούχου προς το Ελληνικό Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η Κοινωνία της Πληροφορίας, όπως αναφέρεται στο Euro2day, σε σχετική της ανακοίνωση σχετικά με το θέμα της προσκόμισης Φορολογικής και Ασφαλιστικής ενημερότητας με παρακράτηση, η παρ. 3 του άρθρου 14 του ν. 3614/2007, ενημερώνει ότι η σχετική ρύθμιση αντικαθίσταται και προβλέπει τα εξής:

«Οι προκαταβολές και οι ενδιάμεσες πληρωμές των δικαιούχων για την υλοποίηση των πράξεων που συγχρηματοδοτούνται από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν μπορούν να κατασχεθούν, δεν υπόκεινται σε καμία είδους παρακράτηση και δεν συμψηφίζονται με τυχόν οφειλές του δικαιούχου προς το Ελληνικό Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία. Στην περίπτωση αυτή παραμένουν σε ισχύ οι γενικές διατάξεις περί φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για είσπραξη χρημάτων, χωρίς όμως τον όρο της παρακράτησης.

Ωστόσο οι τελικές πληρωμές των ανωτέρω δικαιούχων, μετά την ολοκλήρωση του έργου, δύνανται να κατασχεθούν, συμψηφισθούν, παρακρατηθούν ή να αποδοθούν για λογαριασμό του δικαιούχου και καταβάλλονται με την υποχρεωτική προσκόμιση αποδεικτικών φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Πώς λειτουργεί το Iris από το κινητό

Peristeri News

Στο 3,1% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

Peristeri News

Άμεση η συμβολή του τουρισμού στην Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment