PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μητσοτάκης: Να παρουσιάσω στους πολίτες το όραμά μου για την Ελλάδα του μέλλοντος


Σε μια ακόμα συνέντευξη του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως με την απλή αναλογική είναι δύσκολο να συγκροτηθεί Κυβέρνηση.

«Θα αξιοποιήσω μέχρι και το τελευταίο λεπτό που έχω στη διάθεσή μου να παρουσιάσω στους πολίτες το όραμά μου για την Ελλάδα του μέλλοντος, να παρουσιάσω το κυβερνητικό μας πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία… Η απλή αναλογική είναι μία νάρκη στην πολιτική σταθερότητα, ένα εκλογικό σύστημα από το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο να προκύψει μία σταθερή κυβέρνηση», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Action 24.

«Από την κυβέρνηση ηττημένων, πήγαμε στην κυβέρνηση ανοχής, εγώ θέλω να μιλάω για την Ελλάδα του 2023 και όχι την Ελλάδα του 1981».

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι αν έβγαιναν οι αριθμοί θα έβρισκαν έναν τρόπο να συνεργαστούν για το σχηματισμό κυβέρνησης», είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας δυνάμεων της αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Δεν πιστεύω τίποτα από αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας. Εξάλλου, ο ίδιος είπε ότι «άλλα λέμε προεκλογικά και μετεκλογικά μπορεί άλλα να κάνουμε. Θέλω να αφήσω τους άλλους να τσακώνονται για την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου. Θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος να απομακρυνθεί και μαθηματικά αυτό το σενάριο είναι να είναι πολύ ισχυρή η κάλπη της 21ης Μαΐου».

«Θα παραλάβω την εντολή αλλά δεν είμαι σε θέση να απαντήσω τι μπορεί να γίνει, πριν δούμε το αποτέλεσμα των εκλογών»

Ανεξήγητη η στάση του κ. Ανδρουλάκη. Η θέση ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας είναι παντελώς ακατανόητη. Πολύ περισσότερο όταν δεν μας λέει ποιος θα είναι πρωθυπουργός. Ναι θα μπορούσε να συνεργαστεί με τη ΝΔ. Εγώ έχω πρόβλημα με τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, γιατί έχει διολισθήσει σε μια σειρά από θέσεις που είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ από ό,τι σε εμάς. Αρνείται αναθεώρηση άρθρου 16, την αξιολόγηση. Με το ΠΑΣΟΚ του κου Ανδρουλάκη έχουμε μεγάλες διαφορές, μεγαλύτερες από τις συγκλίσεις μας.

Απαντώντας σε ερώτημα για την ακρίβεια, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο αλλά και ένα πραγματικό πρόβλημα που πιέζει τα νοικοκυριά. Έχουμε στηρίξει τα πιο αδύναμα νοικοκυριά με μια σειρά από μέτρα. Προχωρήσαμε σε μειώσεις φόρων και αύξηση του κατώτατου μισθού και ενισχύσαμε το διαθέσιμο εισόδημα. Γίνονται έλεγχοι και θα ενταθούν».

«Ανεφάρμοστο το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ»

“Δεν μπορούμε να τινάξουμε την μπάνκα στον αέρα με το να δαπανούμε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χωρίς να λέμε από πού θα τα βρούμε” είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: “προτείνω στον ΣΥΡΙΖΑ να στείλει το πρόγραμμά του σε οίκους αξιολόγησης. Να δούμε είναι εφαρμόσιμο; Θα σας πω εγώ, ότι είναι πλήρως ανεφάρμοστο. Να θυμηθούμε τι έγινε το 2015. Ο κος Τσίπρας μαζί με τη Χρυσή Αυγή προκάλεσε την πτώση της κυβέρνησης Σαμαράς, έκανε ένα δημοψήφισμα «μαϊμού», μια εμβληματική κωλοτούμπα και μας έβγαλε από το μνημόνιο στο οποίο μας έβαλε ο ίδιος ο κος Τσίπρας”.

Τόνισε δε ότι: “Η αναπτυξιακή πολιτική είναι η βάση πάνω στην οποία χτίζουμε όλες τις πολιτικές μας. Εξακολουθούμε να επιμένουμε στην λελογισμένη μείωση των φόρων, θέλουμε να «ξεφορτωθούμε» το τέλος επιτηδεύματος και πιστεύω ότι στο δεύτερο μισό της 4ετίας ότι θα έχουμε το περιθώριο να βλέπουμε μόνιμες μειώσεις στο ΦΠΑ σε κατηγορίες προϊόντων που εμείς θα επιλέξουμε. Η επενδυτική βαθμίδα δεν αφορά μόνο τους ειδικούς αλλά τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Αναγνωρίζω ότι τα στεγαστικά δάνεια είναι μεγάλο πρόβλημα, θα κάνουμε ότι μπορούμε να στηρίξουμε τους δανειολήπτες, ειδικά τους συνεπείς δανειολήπτες”.

«Οι μισθοί θα αυξηθούν μόνο εάν μειωθεί η ανεργία και έρθουν καλύτερες δουλειές, είπε επισημαίνοντας πως θέλει να ξεφορτωθούμε το τέλος επιτηδεύματος στο τέλος της τετραετίας και στοχεύει στο δεύτερο μισό της τετραετίας να εξετάζουμε μόνιμες μειώσεις στον ΦΠΑ.

Αυτό που αναζητούν οι οίκοι αξιολόγησης είναι πολιτική σταθερότητα, η επενδυτική βαθμίδα δεν αφορά μόνο τους ειδικούς αλλά και τα νοικοκυριά», τόνισε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment