Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Μίνι – χαράτσι και στο φυσικό αέριο

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Άλλο ένα χαράτσι κοντά σε όλα τα άλλα, αυτή τη φορά επάνω στο λογαριασμό του φυσικού αερίου.

Άλλο ένα χαράτσι κοντά σε όλα τα άλλα, αυτή τη φορά επάνω στο λογαριασμό του φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα, επιβολή τέλους ασφάλειας εφοδιασμού σε όλους τους καταναλωτές φυσικού αερίου προτείνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, «προκειμένου να χρηματοδοτούνται δράσεις για την αντιμετώπιση ή την πρόληψη κρίσεων εφοδιασμού».

Σύμφωνα με την πρόταση της ΡΑΕ το τέλος θα είναι 0,298 ευρώ ανά μεγαβατώρα και θα επιμερίζεται ανάλογα με τη χρήση (ηλεκτροπαραγωγή, προστατευόμενοι καταναλωτές, λοιπές χρήσεις) με τρόπο ώστε η επιβάρυνση στην τελική τιμή να μην υπερβαίνει το 1%.

Τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν από το τέλος θα χρησιμοποιούνται για δράσεις όπως η αποζημίωση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που λειτουργούν με φυσικό αέριο προκειμένου κατά την περίοδο κρίσεων να λειτουργήσουν με εφεδρικό/εναλλακτικό καύσιμο (π.χ. ντήζελ) ή την αποζημίωση μεγάλων καταναλωτών στους οποίους θα εφαρμόζεται μείωση ή διακοπή της παροχής κατά τις περιόδους αυτές.

Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα οι προτάσεις της ΡΑΕ για τη βελτίωση της ασφάλειας εφοδιασμού με φυσικό αέριο περιλαμβάνουν την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Ρεβυθούσας (όπου αποθηκεύεται υγροποιημένο φυσικό αέριο) και την αναβάθμιση επίσης της δυναμικότητας εισαγωγής φυσικού αερίου στο ΕΣΦΑ, με κατασκευή νέου σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου, υπόγειας αποθήκης ή νέας διασύνδεσης πέρα από τις υπάρχουσες με Βουλγαρία και Τουρκία.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Οκτωβρίου 2026

Peristerinews.gr Newsroom

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 3,8% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

Peristerinews.gr Newsroom

Τέλος τα μετρητά στα ενοίκια από 1η Οκτωβρίου

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment