PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Μην μας ξυπνάτε: Ατρόμητος και στην Ξάνθη, κορυφή και πάλι (v)


Με 150 οπαδούς του «αστεριού» να κάνουν τα Πηγάδια Περιστέρι, ο Ατρόμητος πέρασε με μεγάλο «διπλό» και από την Ξάνθη (0-2), παραμένει αήττητος και φυσικά στην κορυφή της βαθμολογίας. Έβδομο σερί ματς πρωταθλήματος με απαραβίαστη εστία, πέμπτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα των θαυμάτων και του Κάναντι!

Συνεχίστε να μας τρελαίνετε!

Ο φετινός Ατρόμητος του Νταμίρ Κάναντι δεν καταλαβαίνει τίποτα! Οι «κυανόλευκοι» έχοντας στο πλευρό τους και 150 οπαδούς που έκαναν τα Πηγάδια Περιστέρι, επικράτησαν και στην Ξάνθη με 2-0, σπάζοντας το εντός έδρας αήττητο των γηπεδούχων και θα παραμείνουν ακόμα μια εβδομάδα στην κορυφή της Super League.

Σκόρερ για τη φετινή ομάδα-όνειρο ο Ουάρντα (41′) με απευθείας εκτέλεση φάουλ και ο Ντιγκινί (83′) με απίθανη έμπνευση από ασίστ του Γιαννούλη.

Καθοριστική στιγμή του παιχνιδιού ήταν στο 47′, όταν ο Γέντρισεκ νικήθηκε σε φάση τετ-α-τετ από τον ανίκητο Γιαννιώτη, που ακόμα δεν έχει δεχθεί γκολ με τη φανέλα του Ατρόμητου.

Το ματς

Φυσιολογική πίεση από το 1’ δέχθηκε η άμυνα του Ατρόμητου, καθώς οι γηπεδούχοι προέρχονταν από άτυχο αποτέλεσμα κόντρα στον Απόλλωνα και επιπλέον στόχευαν στην πρώτη τους νίκη στα Πηγάδια. Ωστόσο, όχι μόνο δεν δημιουργήθηκε καμία απειλητική στιγμή για την άμυνα των Περιστεριωτών, αλλά η Ξάνθη δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε μία τελική προσπάθεια.

Μετά το πέρας των πρώτων 15 λεπτών, ο Ατρόμητος βγήκε από τα καρέ του, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, βγαίνοντας πολύ ορθολογικά, γρήγορα και όμορφα προς τα αντίπαλα καρέ και με τον Ουάρντα να είναι… χάρμα ιδέσθαι, φαινόταν ότι αρκούσε μια σωστή τελική πάσα και προσπάθεια για να πετύχει η ομάδα του Κάναντι ένα γκολ.

Στο 17’ ο Αιγύπτιος έβγαινε από τα πλάγια σε φάση τετ-α-τετ με τον Ζίβκοβιτς, αλλά ο Χούσκογλου εφηύρε οφσάιντ, καθώς ο εξτρέμ του Ατρόμητου καλυπτόταν ξεκάθαρα από τη διάταξη της αμυντικής γραμμής της Ξάνθης. Δέκα λεπτά αργότερα ο Ντάουντα βρέθηκε κοντά στο γκολ, αλλά η κεφαλιά του από το κόρνερ του Ουάρντα δεν ήταν… γεμάτη και η μπάλα πέρασε άουτ.

Και πάλι από τα πόδια του Ουάρντα που εκτέλεσε το φάουλ στο 29’, ο Ατρόμητος βρέθηκε κοντά στο γκολ, με την κεφαλιά του Χατζηισαΐα να περνά λίγο δίπλα από την εστία που υπερασπιζόταν ο Ζίβκοβιτς, ενώ ο Αιγύπτιος ολοκλήρωσε μόνος του την ατομική προσπάθεια στο 33′, ωστόσο η μπάλα πέρασε από την εστία του Σέρβου γκολκίπερ.

Βέβαια, όταν μιλάμε για τον Ουάρντα, το… μοιραίο δεν γινόταν να αποφευχθεί. Στο 41′ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, που απλά μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την επίτευξη του γκολ, ο μεσοεπιθετικός του Ατρόμητου κινήθηκε προς την εξέδρα των οπαδών του Ατρόμητου και τους αφιέρωσε το τέρμα που πέτυχε.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με αυτή την εικόνα και με τον Ατρόμητο να μην έχει επιτρέψει ούτε μία τελική στην Ξάνθη.

Ωστόσο, στο β’ μέρος οι γηπεδούχοι έψαξαν την αντίδραση και στο 47′ ο Γιαννιώτης δήλωσε «παρών», καθώς κατάφερε σε φάση τετ-α-τετ να νικήσει τον Γέντρισεκ, κρατώντας απαραβίαστη την εστία του. Αυτή ήταν και η τελευταία ουσιαστική απειλή των Ακριτών, που είχαν ακόμα ένα επικίνδυνο σουτ στο 70′ με τον Μπαξεβανίδη.

Αντίθετα, ο Ατρόμητος είχε και συνέχεια. Στο 83′ ο Γιαννούλης εκτέλεσε το κόρνερ και με έναν απίθανο τρόπο ο Ντιγκινί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς για δεύτερη φορά, υπογράφοντας το 2-0 για τον Ατρόμητο, που πλέον περιμένει στο Περιστέρι τον Πανιώνιο (4/11, 17:15).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας (58’ Π.Ορφανίδης), Λουσέρο, Μεχία, Κίκε (65’ Ρότσε), Φλίσκας, Γέντρισεκ (58’ Τριάδης), Λισγάρας, Κασάδο, Μπρίτο.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Μπουζούλαζιτς, Χατζηϊσαΐας, Ουάρντα (72’ Καρασαλίδης), Ντιγκινί, Μάντσον (86′ Ούμπιδες), Βασιλακάκης, Κιβρακίδης, Ντάουντα (78′ Μανούσος), Γιαννούλης, Ρισβάνης.

https://www.youtube.com/watch?v=rAmXFye0OH0

https://www.youtube.com/watch?v=ty2vT19KDKs

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό το Περιστέρι (vid)

Peristeri News

Έφυγε με το βαθμό από τα Γιάννενα ο Ατρόμητος

Peristeri News

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Leave a Comment