Κοινωνία

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο 7ο Γυμνάσιο Περιστερίου

Το 7ο Γυμνάσιο Περιστερίου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με τίτλο «Σταγόνες Ιστορίας» τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου.

Θέμα της εκδήλωσης είναι μνήμες για το Περιστέρι του χθες, με το βλέμμα των μαθητών μας του σήμερα – μικρές σταγόνες στον ωκεανό της ιστορίας.

Θα προβληθούν ταινίες ντοκιμαντέρ του σχολείου μας που φωτίζουν όψεις την τοπικής ιστορίας.

Συγκεκριμένα θα προβληθούν οι βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους: «Το παρόν έχει παρελθόν…Το Περιστέρι στις γειτονιές του χθες» (Α΄ βραβείο στην κατηγορία Ταινία Γυμνασίου 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της Πόλης σου»), «Η γειτονιά που άνθησε στο κάρβουνο»(Α΄ βραβείο 2ου Μαθητικού Διαγωνισμού Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της Πόλης σου»), «Από μια βροχή … σε μια ιστορία»(Α΄ βραβείο 3ου Μαθητικού Διαγωνισμού Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της Πόλης σου»).

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προβολή της ταινίας «Με τ’ άστρι κουβεντιάζω», η οποία συμμετέχει στον 4ο Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της Πόλης σου» και αποτελεί καρπό του πολιτιστικού προγράμματος της φετινής χρονιάς : «Μέσα απ’ την οθόνη του αυθαίρετου ταξίδεψα σε όλον τον κόσμο».

Τις προβολές θα πλαισιώσουν ομιλίες τεσσάρων επιφανών Περιστεριωτών που συνέβαλαν στη δημιουργία των ταινιών : του Φιλόλογου, Νεοελληνιστή, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας κ. Συμεών Σταμπουλού, του Σκηνοθέτη, Συγγραφέα και Ερευνητή κ. Νίκου Θεοδοσίου, Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Camera Zizanio , του Ντοκιμαντερίστα και Ερευνητή Κοινωνικής Ιστορίας κ. Χρήστου Σκούρα και της Δικηγόρου και Ποιήτριας κ. Βιβής Γεωργακά.

Related posts

ΕΟΔΥ: 8.584 rapid test – 934 θετικά την Παρασκευή 16/9

Peristeri News

Ξέχασαν 6χρονο αγόρι σε σχολικό στον Ασπρόπυργο

Peristeri News

Περιστέρι: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Λ. Κηφισού

Peristeri News

Leave a Comment