PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μέρκελ: Συγνώμη για τις δολοφονίες από Νεοναζί



Μαυροντυμένη η Άνγκελα Μέρκελ ανέβηκε στο βήμα εκδήλωσης μνήμης για τα δέκα θύματα των νεοναζί, ανάμεσά τους και ένας έλληνας, ο Θεόδωρος Βουλγαρίδης από το Μόναχο.

Μαυροντυμένη η Άνγκελα Μέρκελ ανέβηκε στο βήμα εκδήλωσης μνήμης για τα δέκα θύματα των νεοναζί, ανάμεσά τους και ένας έλληνας, ο Θεόδωρος Βουλγαρίδης από το Μόναχο. Η καγκελάριος με θλιμμένο ύφος στάθηκε δίπλα στα δέκα κεριά που έκαιγαν και διάβασε ένα ένα τα ονόματα των θυμάτων, ενώ στη συνέχεια απολογήθηκε στις οικογένειές τους.

Ο Βουλγαρίδης, οκτώ Τούρκοι και μια Γερμανίδα αστυνομικός, πλήρωσαν με την ζωή τους το ναζιστικό αμόκ των μελών της οργάνωσης «Προστασία της Πατρίδας». Όλοι τους δολοφονήθηκαν την περίοδο 2000-2007 στη Γερμανία.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε Μέγαρο Μουσικής του Βερολίνου, η Μέρκελ, ενώπιον των συγγενών των θυμάτων και 1200 επίσημων προσκεκλημένων, πολιτικών, διπλωματών και ακαδημαϊκών, απολογήθηκε για το γεγονός ότι για μεγάλο διάστημα τα εγκλήματα είχαν αποδοθεί σε συγγενείς.

Επίσης ζήτησε συγνώμη και για το ότι η εξιχνίαση δεν έγινε παρά τον περασμένο Νοέμβριο, έπειτα από μια σειρά τυχαίων αποκαλύψεων. Έκανε λόγο επίσης για μια «επίθεση εναντίον της Γερμανίας», αλλά και για μια «ντροπή της Γερμανίας» που δεν πρόκειται να επαναληφθεί ποτέ και υποσχέθηκε ότι οι αρχές καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και κοινοβουλευτική έρευνα σχετική με τις καθυστερήσεις και τα λάθη που είχαν ως αποτέλεσμα η οργάνωση να δρα ανενόχλητη επί χρόνια, ενώ το γερμανικό κράτος έχει καταβάλει ως αποζημίωση περί τα 10.000 ευρώ σε κάθε οικογένεια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ευρωεκλογές 2024: Ηλεκτρονικός σύμβουλος δείχνει το κόμμα που μας ταιριάζει

Peristeri News

Στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Temu

Peristeri News

Ένοχος ο Ντόναλντ Τραμπ στην υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς

Peristeri News

Leave a Comment