PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Απέτυχε η ΚΕΔΕ στις διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Εσωτερικών



Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, οι μειώσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα ανέλθουν σε 650 εκατ. ευρώ

Εν μέσω έντονου προβληματισμού για το τι μέλλει γενέσθαι και με την προσδοκία να καταφέρουν παρόλα αυτά οι Δήμοι να αποτελέσουν τον «κυματοθραύστη» στην ελληνική κοινωνία που βιώνει καθημερινά όλο και σοβαρότερα προβλήματα, έληξε η έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Μετά τη συνεδρίαση, όπου δεν λήφθηκαν αποφάσεις, αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, με Επικεφαλής τον Πρόεδρό της Κ. Ασκούνη, πήγε στη Βουλή. Πριν τη συνεδρίαση, το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ είχε συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, Ε. Βενιζέλο, ενώ για το ίδιο θέμα υπήρξε συνάντηση την Τετάρτη με τον υπουργό Εσωτερικών, Τ. Γιαννίτση.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, οι μειώσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα ανέλθουν σε 650 εκατ. ευρώ. Αυτές αναλύονται σε 450 εκατ. ευρώ, που εκ παραδρομής δεν είχαν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2012 και ενώ υπήρξαν δεσμεύσεις να αποδοθούν, δεν συμπεριλαμβάνονται τελικά στον αναθεωρημένο προϋπολογισμό. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε το μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Μενεμένης Λ. Κυρίζογλου, «πρόκειται για απάτη και εμπαιγμό από τους υπουργούς Ραγκούση και Γιαννίτση».

‘Αλλα 140 εκατ. ευρώ αφορούν μειώσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ύστερα από τις διαβουλεύσεις με τους υπουργούς, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, υπήρξε δέσμευση οι μειώσεις αυτές να επιμερισθούν κατά 90 εκατ. ευρώ από τον α’ βαθμό Τοπικής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Α. Παχατουρίδης: Έπεσαν τα πρώτα μπετά του νέου Πολιτιστικού Μεγάρου στο Περιστέρι (pics)

Peristeri News

Την Τετάρτη 22/5 η δεύτερη εκδήλωση του Δήμου για τα 90 χρόνια Περιστέρι

Peristeri News

Περιστέρι: Παιδικές παραστάσεις και κινηματογράφος στο κινηματοθέατρο «Κώστας Γαβράς»

Peristeri News

Leave a Comment