PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Μεγάλη επιτυχία από την Πνευματική Στέγη Περιστερίου


Η αθλήτρια Αναστασία Αβραμίδου κατέκτησε τη πρώτη θέση στο Πανευρωπάικο Πρωτάθλημα κοριτσιών.

Η οικογένεια της Πνευματικής Στέγης Περιστερίου, αλλά και ολόκληρο το Ελληνικό σκάκι, πανηγυρίζουν μια ακόμη μεγάλη επιτυχία του αθλήματος σε διεθνές επίπεδο.

Η Αναστασία Αβραμίδου που εδώ και δύο χρόνια έχει ενταχθεί στις τάξεις της πρωταθλήτριας Ελλάδος, ύστερα από φανταστική εμφάνιση (8,5/9), κατέκτησε το ατομικό Πανευρωπαïκό πρωτάθλημα κοριτσιών κάτω των 14 ετών πράγμα που είχε καταφέρει το 2012 στην ακριβώς μικρότερη κατηγορία. Επίσης το 2013 κατέκτησε το παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα (Κ.13).

Για το λόγο αυτό η επιτυχία της παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις όπως και για το γεγονός ότι αντιμετώπισε και νίκησε το άλλο μεγάλο κεφάλαιο του Ελληνικού γυναικείου σκακιού, την παγκόσμια πρωταθλήτρια 2013 (κ.14) και πρόσφατα παγκόσμια δευτεραθλήτρια (Κ.16) Σταυρούλα Τσολακίδου που με τη σειρά της κατάφερε να πλασαριστεί στη δεύτερη θέση.

Η επιτυχία αυτή των χρυσών κοριτσιών από τη Μακεδονία, μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία και ταυτόχρονα υποχρεώσεις που σε συνδυασμό με τη πολιτεία και την ομοσπονδία του αθλήματος θα πρέπει να πετύχουμε τη καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των παιδιών αυτών για το καλό του Ελληνικού Σκακιού.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια εκτός από την σπουδαία αθλήτρια, τόσο η οικογένεια της όσο και ο προπονητής της Βασίλης Τσαρουχάς που την οδηγεί στις μεγάλες επιτυχίες.

Θα πρέπει να σταθούμε στο γεγονός ότι η Αναστασία με τη μεγάλη της εμφάνιση έδωσε τη κατάλληλη απάντηση σ’ αυτούς που την αγνόησαν στην καλοκαιρινή Ολυμπιάδα αλλά και σ’ αυτούς που την αγνοούν (;) ακόμη και σήμερα, αφού το χρυσό κορίτσι δε βρίσκεται στην αποστολή της Ολυμπιάδας (Κ.16) που θα γίνει τον Δεκέμβριο, και στην οποία θα μπορούσε να βοηθήσει όχι μόνο με την αναμφισβήτητη αγωνιστική της αξία αλλά και με τη σημαντική της εμπειρία σε αγώνες υψηλού ανταγωνιστικού επιπέδου.

Οι αγώνες έγιναν στο Μπατούμι της Γεωργίας το διάστημα 19-28 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή 16 παιδιών από την Ελλάδα.

Εκτός από τη μοναδική Αναστασία, στους αγώνες βρέθηκαν και άλλα τρία παιδιά της χρυσής παιδικής ομάδας του Περιστεριώτικου συλλόγου και συγκεκριμένα η Αναστασία Χρυσόγελου που με 5,5/9 πήρε την πολύ καλή 14η θέση, ο Σταύρος Αμπελακιώτης (5/9) και ο Ευγένιος Ιωαννίδης (4,5/9).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment