PeristeriNews.gr
Πολιτική

Με τον Μ. Σουλτς συναντήθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης


Με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς συναντήθηκε στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των επαφών του στη βελγική πρωτεύουσα. Αμέσως μετά από τη συνάντηση με τον κ. Σουλτς ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους ευρωβουλευτές της Ν.Δ..

Στην ατζέντα των συναντήσεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκονται το προσφυγικό, η πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς, καθώς και οι εσωτερικές εξελίξεις στη χώρα.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στις επαφές του στη βελγική πρωτεύουσα ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει να δείξει ότι είναι υπεύθυνος και αξιόπιστος συνομιλητής, όχι όμως δεδομένος. Πρώτο μέλημα του προέδρου της Ν.Δ., κατά τους ίδιους, είναι να αποτραπεί το κλείσιμο των βόρειων συνόρων μας. Η δεύτερη επιδίωξή του είναι να ασκηθεί από την Ε.Ε. πίεση προς την Τουρκία, προκειμένου να εφαρμόσει αποτελεσματικά τις δεσμεύσεις της έναντι της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Όπως σημειώνουν οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, τρίτος στόχος των επαφών του είναι η μεγαλύτερη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων προς την Ελλάδα που είναι αντιμέτωπη με δύο κρίσεις ταυτόχρονα, την οικονομική και την προσφυγική. Το στίγμα που επιθυμεί να δώσει στις συναντήσεις του είναι ότι πιστεύει στην Ευρώπη, αλλά επιθυμεί και την ανανέωσή της, ώστε να είναι πιο αποτελεσματική, δημοκρατική και ανθρώπινη.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment