PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Με το μυαλό στο BCL το Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη στο Κλειστό


Ο Άρης ήταν ο νικητής της μονομαχίας με το Περιστέρι επικρατώντας με 82-75 για την τρίτη αγωνιστική του Top-6 της Basket League.

Λίγο η κούραση της υπερπροσπάθειας από το ματς με τη Βόννη και λίγο η σκέψη στον επερχόμενο “τελικό” της Γερμανίας για το Final Four του BCL και οι παίκτες του Σπανούλη δεν φάνηκαν απόλυτα συγκεντρωμένοι απέναντι σε μια καλή ομάδα.

Το ματς

Από τη διακύμανση του σκορ και μόνο μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι οι δύο ομάδες είχαν από ένα δεκάλεπτο. Ο Άρης κυριάρχησε με τους Τολιόπουλο και Κατσίβελη να σκοράρουν νωρίς από απόσταση και τη διαφορά να γίνεται διψήφια (6-17) μετά από πέντε λεπτά. Το δεύτερο rotation διατήρησε ψηλά τα επίπεδα ενέργειας του Άρη και ο Ντε Σόουζα με γκολ φάουλ έγραψε το 14-27.

Κάπου εκεί, όμως, το Περιστέρι βρήκε τις δικές του απαντήσεις. Πρώτα με το δίδυμο των Ράγκλαντ και Λαβ και μετά με τον Κασελάκη. Ο Σπανούλης είδε από νωρίς βαθιά στον πάγκο του και οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα επιμέρους 15-2 για να επιστρέψουν και να ισοφαρίσουν με τον Μήτρου Λονγκ (29-29, 15′). Ο τελευταίος πήρε τη σκυτάλη από τον Ντάνγκουμπιτς στο σκοράρισμα και παρά τις προσπάθειες του Τολιόπουλου να διατηρήσει μπροστά τον Άρη, το ημίχρονο έκλεισε στο 40-37 υπέρ του Περιστερίου.

Τα τρίποντα του Μπλούμπεργκς έγειραν ξανάτην πλάστιγγα υπέρ των «κιτρινόμαυρων». Σε ένα τρίτο δεκάλεπτο που δεν είχε τα ξεσπάσματα και την επιθετική ροή των προηγούμενων, τα δύο μακρινά σουτ του φόργουορντ του Άρη έγραψαν το 50-55 (26′), με τον Σταρκ να μπαίνει και αυτός στον χορό και να σκοράρει πέντε δικούς του για το 52-60 (29′).

Ο Αμερικανός συνέχισε να σκοράρει και να δημιουργεί, με τον Άρη να ξεφεύγει με 10 (57-67, 32′). Το Περιστέρι έψαχνε επειγόντως σκορ για να επιστρέψει στο ματς και ο Μήτρου Λονγκ προσπάθησε να το δώσει, αλλά ο Άρης είχε πολλές περισσότερες λύσεις, με τον Σανόγκο να βγαίνει και αυτός μπροστά. Το 63-75 για το τελευταίο τετράλεπτο, έμοιαζε με εμπόδιο ανυπέρβλητο με τον Λαβ σε εκείνο το σημείο να παίρνει τις ευθύνες και να μειώνει σε 69-75 (38′).

Ο τραυματισμός του Γουίλιαμς δεν απέτρεψε στο Περιστέρι να μειώσει περισσότερο, με τον Ξανθόπουλο να σκοράρει από τη γωνία (71-75, 39′). Και ο Χουγκάζ κάρφωσε για το 73-75, διευρύνοντας το σερί των γηπεδούχων στο 10-0 με 1’16” για το φινάλε. Όμως η ψυχραιμία στις βολές και το clutch τρίποντο του Κατσίβελη στα 33” διατήρησαν το προβάδισμα για τους γηπεδούχους, που έφυγαν νικητές από το Κλειστό.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 40-37, 57-60, 75-82

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Σπανούλης): Μήτρου-Λονγκ 12 (5 ριμπάουντ), Ράγκλαντ 10 (3 ριμπάουντ), Ντάνγκουμπιτς 12 (2/2 τρίποντα), Τόμπσον 2 (6 ριμπάουντ), Χουγκάζ 4 (4 ριμπάουντ), Ξανθόπουλος 2, Λοβ 10, Πουλιανίτης, Κασελάκης 10 (4 ριμπάουντ), Ρένφρο 6, Γουίλιαμς 5, Ζούγρης 2 (7 ριμπάουντ)

ΑΡΗΣ (Καστρίτης): Σανόγκο 14 (7 ριμπάουντ), Τολιόπουλος 8 (3 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μπολούμπεργκς 16 (5 ριμπάουντ), Μποχωρίδης 3, Χάρελ 10 (5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Σλαφτσάκης, Σταρκ 12 (3 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Κατσίβελης 8, Περσίδης, Ντε Σόουζα 9, Καλόγηρος, Ριντ 2

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Περιστέρι έγραψε ιστορία – Μεγάλη πρόκριση στο Final Four του Basketball Champions League

Peristeri News

Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Περιστερίου 2024 από την Πνευματική Στέγη

Peristeri News

Τελικός για το Περιστέρι στη Βόννη

Peristeri News

Leave a Comment