PeristeriNews.gr
Οικονομία

Μαζί με τον λογαριασμό της ΔΕΗ και το χαράτσι ακινήτων (v)


Έρχεται το χαράτσι ακινήτων για εκατομμύρια ιδιοκτήτες του 2012 μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Έρχεται το χαράτσι ακινήτων για εκατομμύρια ιδιοκτήτες του 2012 μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ. Παρά τις προεκλογικές δηλώσεις της κυβέρνησης για αποδέσμευση του τέλους ακινήτων από το λογαριασμό της ΔΕΗ πληροφορίες λένε ότι η κυβέρνηση υπαναχωρεί από την αρχική της θέση ότι το ειδικό τέλος ακινήτων θα έρθει σε ξεχωριστό ειδοποιητήριο και θα εξοφληθεί σε 5 δόσεις.

Το νέο σχέδιο, που αναμένεται να προκαλέσει πονοκέφαλο στους φορολογούμενους, προβλέπει και πάλι τη σύνδεση του χαρατσιού με το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση αυτή έρχεται κατ’ απαίτηση της τρόικας η οποία εκτιμά ότι δε θα πληρώνουν το φόρο σε δόσεις οι ιδιοκτήτες.

Πολλά τα ερωτήματα σε περίπτωση που συνδεθεί το χαράτσι με το ρεύμα :

Σε πόσους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα μοιραστεί ο φόρος; Επίσης, με δεδομένη την απόφαση των δικαστηρίων ότι δεν μπορεί να κόβεται το ρεύμα αν κάποιος δεν πληρώσει το χαράτσι, πώς πιστεύει το οικονομικό επιτελείο ότι δε θα υπάρξουν περισσότεροι από τους 500.000 πολίτες που δεν πλήρωσαν πέρυσι το χαράτσι;

Επίσης, δημιουργείται ένα τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας για τα ελληνικά νοικοκυριά τα οποία θα πρέπει τώρα να πληρώνουν κάθε μήνα τη δόση για τους φόρους εισοδήματος, αλλά να βρουν χρήματα και για το χαράτσι. Το κράτος υπολογίζει ότι ο συγκεκριμένος φόρος φέρνει πάνω από 2 δις ευρώ στο κράτος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment