PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μαρία Συρεγγέλα: Οι αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ευρώπη αφορούν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών



Με αφορμή τις επερχόμενες Ευρωεκλογές η Μαρία Συρεγγέλα μίλησε στο PeristeriNews.gr για την έναρξη των περιοδειών στο Περιστέρι και την αναγκαία συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές.

Χαρακτηριστικά η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών, τόνισε πως η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στοχεύει στην σμίκρυνση της αποχής και για το λόγο αυτό εφάρμοσε την Επιστολική ψήφο.

Ήδη έχετε κάνει περιοδείες στην περιφέρεια εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, αλλά μαθαίνουμε πως ξεκινάτε περιοδείες και στην Αττική. Αληθεύει ότι θα ξεκινήσετε από το Περιστέρι;

Είναι αλήθεια πως έχω κάνει πολλές περιοδείες σε όλη την Ελλάδα με την ιδιότητα μου ως Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Εν όψει των Ευρωεκλογών, όμως, σχεδιάζω να πραγματοποιήσω περιοδείες και με την άλλη μου ιδιότητα, αυτή της Βουλευτή του Δυτικού Τομέα Αθηνών. Ούτως η άλλως σε εβδομαδιαία βάση βρίσκομαι στις γειτονιές μας εδώ στα δυτικά και συνομιλώ με τους συμπολίτες μας, απλά αυτή την φορά θα τους μιλήσω κυρίως για τις Ευρωεκλογές. Για τη σπουδαιότητα του να προσέλθουν στην κάλπη, αλλά και για το πόσο σημαντικό είναι να στηρίξουν τη γενναία μεταρρυθμιστική προσπάθεια που πραγματοποιεί ήδη από την προηγούμενη τετραετία η Νέα Δημοκρατία και ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης. Για όλα αυτά θα μιλήσω τις επόμενες ημέρες στις γειτονιές μας εδώ στα δυτικά και όπως πολύ σωστά είπατε, θα ξεκινήσω την περιοδεία μου από το Περιστέρι.

Οι Δήμοι επηρεάζονται πολύ από τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για αυτό χρειαζόμαστε ανθρώπους που να μπορούν να μας εκπροσωπήσουν με επάρκεια στις Βρυξέλλες.

Γιατί είναι σημαντικό για τον κάτοικο, παραδείγματος χάρη, του Αιγάλεω, της Αγίας Βαρβάρας ή του Περιστερίου το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών;

Οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αφορούν άμεσα τους Δήμους, καθώς μέσα από τα ευρωπαϊκά κονδύλια οι δήμοι προχωρούν σε ανάπτυξη των υποδομών τους, ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων, σε δημιουργία θέσεων εργασίας, σε βελτίωση του οδικού δικτύου, μείωση της ρύπανσης και πολλά ακόμα. Οι Δήμοι επηρεάζονται πολύ από τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για αυτό χρειαζόμαστε ανθρώπους που να μπορούν να μας εκπροσωπήσουν με επάρκεια στις Βρυξέλλες. Η επίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την μικρομεσαία επιχείρηση του Αιγάλεω, μέχρι την πλατεία στην Αγία Βαρβάρα και τους δρόμους στο Χαϊδάρι είναι νομίζω εμφανής. Οι πολιτικές και τα προγράμματα της ΕΕ ενισχύουν συνολικά την ανάπτυξη και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στους δήμους της Δυτικής Αθήνας, προσφέροντας ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και βελτίωση των υποδομών.

blank

Ποιο κατά τη γνώμη σας είναι το διακύβευμα των Ευρωεκλογών;

Την επόμενη πενταετία η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει να αντιμετωπίσει μια σημαντική σειρά εξελίξεων σε οικονομικό, γεωπολιτικό και περιβαλλοντικό επίπεδο. Εν όψει αυτών, η Ελλάδα πρέπει να έχει ισχυρή φωνή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γιατί μην ξεχνάτε ότι οι ευρωβουλευτές εγκρίνουν νόμους. Νόμους που θα εφαρμοστούν αύριο και στη δική μας χώρα. Συνεπώς, επειδή ζούμε σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον και έχουμε μπροστά μας κρίσιμα ζητήματα πρέπει να στείλουμε στις Βρυξέλλες ικανούς εκπροσώπους των εθνικών μας συμφερόντων. Που θα μπορέσουν να διεκδικήσουν περισσότερα κονδύλια την επόμενη μέρα για εμάς. Μπροστά στα διακυβεύματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε λοιπόν, δεν υπάρχει η πολυτέλεια της «χαλαρής ψήφου». Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία στην Ευρώπη, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς.

Γιατί ο ψηφοφόρος να ψηφίσει την Νέα Δημοκρατία και όχι ένα άλλο κόμμα;

Γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα εκείνο που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και γιατί εμείς πρώτοι καταλάβαμε τη σπουδαιότητα της συμμετοχής μας σε αυτή, όταν άλλοι φώναζαν να μην μπούμε. Και από τότε το αποτύπωμα της Ευρώπης στην ελληνική οικονομία και στην ελληνική κοινωνία είναι κάτι παραπάνω από θετικό.

Γιατί σήμερα και τα τελευταία πέντε χρόνια η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που αγωνίζεται κάθε μέρα για να κάνει την Ελλάδα Ευρώπη, παντού. Για να αποκτήσουμε μια ποιότητα ζωής αντίστοιχη με αυτή των Ευρωπαίων και να γίνουμε πρωταγωνιστές στους τομείς που πραγματικά μπορούμε να διακριθούμε. Γιατί η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη άλλαξε και ισχυροποίησε την εικόνα της χώρας μας προς την Ευρώπη και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς. Γιατί η Νέα Δημοκρατία έχει ολοκληρωμένη και πολύ συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα π.χ. για την ευρωπαϊκή άμυνα και την Κοινή Αγροτική Πολιτική όταν άλλα κόμματα απλά ποντάρουν στην ψήφο διαμαρτυρίας.

 

blank

 

Πιστεύετε ότι θα υπάρχει μεγάλο ποσοστό αποχής στις εκλογές της 9ης Ιουνίου;

Οι Ευρωεκλογές είναι κρίσιμες για τη χώρα, δε χωράει αδιαφορία από τους πολίτες, οι οποίοι πρέπει να πιστέψουν πως πρόκειται για μία κρίσιμη εκλογική διαδικασία η οποία διαφέρει από τις εθνικές εκλογές. Είναι στο χέρι τόσο το δικό μας, των κομμάτων δηλαδή, όσο και στο δικό σας, των ΜΜΕ να επικοινωνήσουμε στους πολίτες την σπουδαιότητα των Ευρωεκλογών. Πρέπει να εξηγήσουμε ότι η Ευρώπη, ακόμα κι αν καμία φορά δεν το βλέπουμε, είναι πάντα παρούσα στην καθημερινότητά μας. Από το τρόφιμο που φτάνει στο πιάτο μας ως και τα πεζοδρόμια της γειτονιάς μας. Επομένως όσο πιο κατανοητά γίνουν αυτά, τόσο περισσότερο θα μειωθεί το ποσοστό της αποχής. Επιπρόσθετα, επειδή η Κυβέρνηση Μητσοτάκη κατανόησε έγκαιρα ότι πολλοί συμπολίτες μας, για διαφόρους λόγους, δεν θα είχαν τη δυνατότητα να προσέλθουν στις κάλπες, νομοθέτησε και την Επιστολική Ψήφο. Αυτή η σπουδαία δημοκρατική πρωτοβουλία είμαι σίγουρη θα βοηθήσει σημαντικά στην μείωση της αποχής. Μακάρι αυτό να το κατανοούσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία δυστυχώς, καταψήφισαν τον νόμο.

Και κάτι τελευταίο κα Συρεγγέλα, μιας και αναφερθήκατε νωρίτερα στην άλλη σας ιδιότητα, ποιες είναι οι προτεραιότητές σας ως Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας αυτή την περίοδο;

Έχω την τιμή να είμαι Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και να είμαι μάλιστα η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε αυτόν τον τόσο σημαντικό ρόλο στα 50 χρόνια της παράταξής μας. Έχω καθημερινή επαφή με τα στελέχη μας και τους απλούς πολίτες σε όλη την Ελλάδα, ταξιδεύω συχνά και παράλληλα κάνω πολλές συναντήσεις και στα κεντρικά γραφεία μας στην Πειραιώς. Αυτό που επιδιώκω, είναι να μεταφέρω το μεταρρυθμιστικό μήνυμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη βάση μας, αλλά και να μεταφέρω τα μηνύματα της βάσης στην κυβέρνηση, δημιουργώντας έτσι μία γέφυρα επικοινωνίας και διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο την επαφή με την πραγματικότητα και τα ουσιαστικά θέματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας. Αυτή η συγκυρία, ότι βρίσκομαι δηλαδή στη θέση της Γραμματέως και μάλιστα ύστερα από εισήγηση του Πρωθυπουργού, ενδυναμώνει και τη φωνή των δυτικών μας προαστίων στον πυρήνα της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Χατζηδάκης: Το Υπερταμείο αποκτά αναπτυξιακό ρόλο για την οικονομία

Peristeri News

Εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης

Peristeri News

Πρόκληση Τουρκίας με πολεμικά πλοία ανοικτά της Κάσου

Peristeri News

Leave a Comment