PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΚΚΕ: Προβληματική η λειτουργία του 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού στο ΠεριστέριΕρώτηση για την λειτουργία του 10ου Πυροσβεστικού σταθμού στο Περιστέρι προς τους κ. Υπουργούς Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και Εσωτερικών, έκαναν βουλευτές του ΚΚΕ.

Αναλυτικά το κείμενο και τα ερωτήματα:

Ο 10ος Πυροσβεστικός Σταθμός έχει στην ευθύνη του δήμους της Δυτικής Αθήνας, αλλά και δήμους της Δυτικής Αττικής και είναι από τους μεγαλύτερους Πυροσβεστικούς Σταθμούς στην Αττική.

Ωστόσο σε έναν τέτοιο Πυροσβεστικό Σταθμό, όπου μπορεί να εκδηλωθούν ταυτόχρονα δύο και τρία συμβάντα, η κατάσταση που επικρατεί στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και στην στελέχωσή του είναι τέτοια που καταλήγει να παρουσιάζει πολλά προβλήματα στη λειτουργία του.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ διαπιστώθηκε ότι ο Πυροσβεστικός Σταθμός είναι υποστελεχωμένος, αφού η δύναμη του Σταθμού για να λειτουργήσει στοιχειωδώς χρειάζεται άλλους 45 πυροσβέστες. Για να καλυφτούν οι ανάγκες σε προσωπικό οι πυροσβέστες εργάζονται πάρα πολλές ώρες μετά το ωράριό τους. Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα την συγκέντρωση από τους πυροσβέστες εκατοντάδων ωρών υπερεργασίας, ώρες που δεν αποζημιώνονται στους πυροσβέστες, όπως συμβαίνει με όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά τους χρεώνονται ως οφειλόμενες ώρες ανάπαυσης. Ωστόσο, ακριβώς λόγω της γενικευμένης λειψανδρίας, οι υπηρεσιακές ανάγκες σχεδόν ποτέ δεν επιτρέπουν την χορήγηση αυτών των οφειλόμενων αναπαύσεων.

Είναι ένα προσωπικό χωρίς ωράριο, χωρίς εξασφάλιση του απαραίτητου ελεύθερου χρόνου για ανάπαυση, στερούμενο ποιοτικό χρόνο με τις οικογένειες και παιδιά τους.

Όπως διαπιστώθηκε και από τη συζήτηση με το προσωπικό, ο μηχανοκίνητος εξοπλισμός είναι απαρχαιωμένος και παρουσιάζει πολλά προβλήματα στη λειτουργία του και χρίζει άμεσης αντικατάστασης.

Επίσης όπως τονίστηκε σε πρόσφατο συμβάν πυρκαγιάς για τον εφοδιασμό οχήματος της πυροσβεστικής με νερό χρειάστηκε να περιπλανηθεί το όχημα σε τέσσερα υδροστόμια χωρίς να υπάρχει παροχή νερού και τελικά νερό βρέθηκε στον πέμπτο κρουνό. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη για το λαό της περιοχής καθώς και για το προσωπικό της πυροσβεστικής.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε:

– Να υπάρξει άμεσα αύξηση των δαπανών του Κρατικού Προϋπολογισμού για την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

– Να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού καθώς και να υπάρξει μονιμοποίηση όλων των πενταετών, επταετών και εποχικών πυροσβεστών.

– Να καταργήσει η Κυβέρνηση με νόμο την εποχικότητα, ώστε από εδώ και πέρα να γίνονται προσλήψεις μόνο σε μόνιμες θέσεις με πλήρη επιχειρησιακή αξιοποίηση και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

– Να αντικατασταθεί άμεσα ο μηχανολογικός και υλικοτεχνικός εξοπλισμός στον 10ο Πυροσβεστικό Σταθμό.

– Να αποκατασταθεί άμεσα η παροχή νερού σε όλους τους πυροσβεστικούς κρουνούς στην Αττική.

Οι Βουλευτές
Παφίλης Θανάσης
Δάγκα Βιβή
Παπαναστάσης Νίκος
Τσοκάνης Χρήστος

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!

Related posts

Περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας – Κατάρ

Peristeri News

Συρεγγέλα στο Περιστέρι: Στις 9 Ιουνίου η Δυτική Αθήνα στέλνει ηχηρό μήνυμα στήριξης της ΝΔ

Peristeri News

Δ. Μιχαηλίδου: Όλοι οι συμπολίτες μας με οφειλές έως 30.000 ευρώ μπορούν πλέον να λάβουν σύνταξη

Peristeri News

Leave a Comment