PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μαγκουάιρ: Φοβήθηκα για τη ζωή μου


Ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χάρι Μαγκουάιρ, μίλησε για όσα έζησε στη χώρα μας κατά τη σύλληψή του από Έλληνες αστυνομικούς, παραδεχόμενος ότι «φοβήθηκε για τη ζωή του» και πως νόμιζε ότι τον απήγαγαν.

Ο ποδοσφαιριστής περιγράφοντας στο BBC τι συνέβη, ανέφερε αρχικά ότι αστυνομικοί με πολιτικά σταμάτησαν το mini bus τους στη Μύκονο, τον πέταξαν έξω και άρχισαν να τον χτυπούν στα πόδια λέγοντάς του ότι η καριέρα του είχε τελειώσει.

Ο 27χρονος, όπως ο ίδιος προσθέτει, προσπάθησε να διαφύγει επειδή δεν γνώριζε ποιοι ήταν οι άνδρες αυτοί.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη ο Μαγκουάιρ κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες από το δικαστήριο της Σύρου.

Ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή για δωροδοκία και εξύβριση αλλά και για ελαφριάς μορφής σωματικές βλάβες.

Ωστόσο, με δήλωσή της, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε γνωστό ότι η νομική ομάδα του Μαγκουάιρ θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης ποινής φυλάκισης που του επιβλήθηκε, λόγω του ελάχιστου χρόνου που είχαν για την προετοιμασία της υπόθεσης.

Δεν νιώθω ότι χρωστάω συγγνώμη

Ο Χάρι Μαγκουάιρ κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του λύγισε περιγράφοντας τη στιγμή που άκουσε ότι κρίθηκε ένοχος. Σύμφωνα με τον ίδιο ήταν «απαίσιο» και «δεν μπορούσε να το πιστέψει».

«Δεν νιώθω ότι χρωστάω συγγνώμη σε κάποιον. Συγγνώμη λες όταν έχεις κάνει κάτι λάθος» ανέφερε στη συνέχεια ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος αρνήθηκε πως χτύπησε ή επιχείρησε να δωροδοκήσει τους αστυνομικούς.

«Δεν το εύχομαι σε κανέναν. Προφανώς αυτή η κατάσταση δυσκόλεψε πολύ έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους παγκοσμίως, οπότε μετανιώνω που ανάγκασα τους οπαδούς και την ομάδα να το περάσουν αυτό, αλλά δεν έκανα τίποτα λάθος. Βρέθηκα σε μία κατάσταση που θα μπορούσε να βρεθεί ο οποιοσδήποτε».

Όσον αφορά στα χτυπήματα που δέχθηκε, ο Μαγκουάιρ είπε: «Με χτύπησαν πολύ στα πόδια. Ήμουν σε πάνικό. Φοβόμουν. Φοβόμουν για τη ζωή μου».

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η δική του συνείδηση «είναι καθαρή» αλλά η οικογένειά του υποφέρει περισσότερο.

«Ξέρω τι συνέβη εκείνο το βράδυ. Ξέρω την αλήθεια» συμπλήρωσε.

Τέλος, ανέφερε ότι «όταν μιλάω για αυτό εκνευρίζομαι επειδή με κάνει να νιώθω λίγο θυμωμένος. Θα προχωρήσω. Ψυχικά, είμαι αρκετά δυνατός».

Η επίθεση στην αδερφή του

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Sun, όλα φέρονται να ξεκίνησαν όταν μία παρέα Αλβανών πλησίασε την αδερφή του ποδοσφαιριστή σε γνωστό μπαρ της Μυκόνου.

Ένας εξ αυτών άρχισε να της μιλάει. Όταν εκείνη τον απέρριψε, της επιτέθηκε και την τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο στο χέρι.

Εκείνη άρχισε να αιμορραγεί και λιποθύμησε. Τότε επενέβη ο αδερφός της και η κατάσταση πήρε έντονη τροπή.

Ο άσος της Μάντσεστερ κατά την απολογία του στον ανακριτή της Σύρου, δήλωσε ότι το επεισόδιο ξυλοδαρμού προκλήθηκε μετά από επίθεση που δέχτηκε η αδερφή του, η οποία τον ώθησε να αναζητήσει τους δράστες και να ζητήσει τον λόγο.

Η 20χρονη βρίσκεται πλέον στην Αγγλία, στο σπίτι της οικογένειάς της στο χωριό Mosborough κοντά στο Σέφιλντ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment