PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα


Θέση σχετικά με το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων των Τεμπών μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στη Βουλή, πήρε και ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

Τις τελευταίες ώρες επικρατεί αναβρασμός σχετικά με το ποιοι έδωσαν την εντολή να σβηστούν τα ονόματα των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, τα οποία γράφτηκαν στο σημείο ανήμερα της ημέρας του ενός χρόνου από το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Μιλώντας σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά», τόνισε πως «δεν έχει καμία θέση η οποιαδήποτε αναγραφή οποιουδήποτε άλλου πράγματος», στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Σημειώνεται πως μετά το σβήσιμό τους, φοιτητές που βρέθηκαν στο σημείο τα έγραψαν και πάλι με κόκκινη μπογιά κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

«Το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη είναι το σπουδαιότερο σημείο μνήμης, ένας τόπος ιερός και αφορά στους πεσόντες κατά τη διάρκεια των αγώνων του έθνους. Εκεί είναι γραμμένα τα ονόματα των μεγάλων μαχών που έχουμε δώσει. Είναι ένα μνημείο, με το οποίο τιμάμε τη μνήμη όλων των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την πατρίδα. Δεν έχει καμία θέση η οποιαδήποτε αναγραφή οποιουδήποτε άλλου πράγματος εκεί. Θέλουμε να κάνουμε ένα μνημείο να θυμόμαστε το φρικτό δυστύχημα των Τεμπών; Να το κάνουμε. Αυτό δεν μπορεί να είναι στον Άγνωστο Στρατιώτη. Είναι ένα μνημείο με συγκεκριμένο προορισμό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Βορίδης, τονίζοντας πως δεν πρέπει να μείνουν γραμμένα τα ονόματα στο συγκεκριμένο χώρο πως πρέπει «άμεσα» να σβηστούν.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, διευκρίνισε δε ότι έχει «πολύ ενδιαφέρον» η πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων για ανέγερση μνημείου και πως «αν σε αυτή τη συζήτηση για το μνημείο για τα Τέμπη πρέπει να εμπλακούν και φορείς της κυβέρνησης, να εμπλακούν. Αλλά, εδώ συζητάμε για τον ‘Άγνωστο Στρατιώτη. Στον ‘Άγνωστο Στρατιώτη δεν θα αναγράφεται τίποτε. Θα αναγράφονται τα ονόματα, τα μέρη, τα σημεία όπου το έθνος πολέμησε και άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτές τις πολεμικές προσπάθειες που έκανε το έθνος για να απελευθερωθεί. Αυτός είναι ο ‘Άγνωστος Στρατιώτης».

Σε ότι αφορά το μπάζωμα του σημείου του δυστυχήματος, ανέφερε πως μπαζώθηκε μόνον η μία πλευρά, και τόνισε πως «αν η συγκάλυψη ήταν ο σκοπός, μπάζωσαν μόνο δεξιά και δεν μπάζωσαν αριστερά;». Τέλος για το ψήφισμα πολιτών για τα Τέμπη, προχώρησε σε δύο διαπιστώσεις, αναφέροντας πως πρώτον, η βουλευτική ασυλία υπάρχει μόνο για την άσκηση των καθηκόντων των βουλευτών και δεύτερον, «όταν ήρθε πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής, η οποία αφορούσε παράβαση καθήκοντος και απιστία για τη (Σύμβαση) 717 και τον Καραμανλή, η Βουλή απεφάνθη και την απέρριψε».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment