PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Μ. Τσιώτα-Μάρκου: Είναι σπουδαίο να παρέχεις στο συνδημότη ποιότητα ζωής


Την περιοχή του Αγίου Ιεροθέου επισκέφθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου και Βασίλης Μπέτσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Τάσος Καλλιάφας και ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Μελέτης Ταλαβερίδης…

Την περιοχή του Αγίου Ιεροθέου επισκέφθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου και Βασίλης Μπέτσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Τάσος Καλλιάφας και ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Μελέτης Ταλαβερίδης. Το βιοκλιματικό έργο πνοής που θα αλλάξει θεαματικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής έχει ξεκινήσει με γρήγορους ρυθμούς. Η ανάπλαση ξεκίνησε αρχικά από τον πεζόδρομο της οδού Δαμασκηνείας και συνεχίζεται στην πλατεία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Δημητροκάλη και Ιωαννίνων.

Η διαμόρφωση των πλατειών με νέας τεχνολογίας υλικά, οι δύο σύγχρονες παιδικές χαρές και η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων είναι βασικά χαρακτηριστικά. Δημιουργούνται θέσεις στάθμευσης, φυτεύονται χιλιάδες δένδρα και φυτά.

Οι παρεμβάσεις προχωρούν σε κάθε κοινόχρηστο χώρο ανάμεσα στα σχολεία και τα γυμναστήρια. Τα λεγόμενα ψυχρά υλικά θα συμβάλλουν στην μείωση της θερμοκρασίας της συγκεκριμένης περιοχής αλλά και των γειτονικών.

Αντίστοιχα για τον φωτισμός θα χρησιμοποιηθούν σύγχρονα φωτιστικά εξοικονόμησης ενέργειας, τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Ξύλινα καθιστικά και σκιερά σημεία ανάπαυσης θα υπάρχουν σε όλη την περιοχή της Ανάπλασης.

Η μεγάλη ανάγκη της περιοχής για περισσότερο πράσινο και σημεία ανάσας για τους κατοίκους είχε σαν αποτέλεσμα μια εκπληκτική μελέτη, την διεκδίκηση των χρημάτων από το Ε.Σ.Π.Α. και τελικά την υλοποίηση του έργου.

Είναι μια περιοχή γεμάτη σχολεία, γυμναστήρια, κατοικίες και κολυμβητήριο.

Όλοι θα ωφεληθούν από αυτήν.

Σε δηλώσεις της η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Περιστερίου, Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου τόνισε: «Η βιοκλιματική αυτή ανάπλαση στην περιοχή της Χωράφας είναι ένα έργο που αξιολογήθηκε και βαθμολογήθηκε πρώτο ανάμεσα σε ογδόντα άλλα για την χρησιμότητα του αλλά και την αρχιτεκτονική του και τη βιοκλιματική του ταυτότητα. Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό.

Είναι σπουδαίο να παρέχεις στο συνδημότη ποιότητα ζωής. Γρήγορα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε να γίνει πραγματικότητα, αυτή η τόσο σημαντική παρέμβαση για το Βόρειο Περιστέρι».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Leave a Comment