PeristeriNews.gr
Κοινωνία

«Λουκέτο» σε 25 βρεφονηπιακούς σταθμούς



Τεράστιο πρόβλημα έχει προκαλέσει η απόφαση να κλείσουν ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας και ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας σε χιλιάδες οικογένειες.

Τεράστιο πρόβλημα έχει προκαλέσει η απόφαση να κλείσουν ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας και ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας σε χιλιάδες οικογένειες, που αναγκάζονται να πάρουν τα παιδιά τους από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Οργανισμού.

Περίπου 2.500 βρέφη μένουν στον δρόμο, αφού ο συγκεκριμένος οργανισμός ήταν ο μοναδικός, που δεχόταν να φιλοξενεί τόσο μικρής ηλικίας παιδιά.

Στην πραγματικότητα μάλιστα, έκλεισαν «πριν της ώρας τους», αφού οι προμηθευτές στο άκουσμα του «λουκέτου» σταμάτησαν την παροχή προϊόντων και αγαθών και ο οργανισμός δεν έχει ούτε χρήματα για να φάνε τα παιδιά. Αυτός ήταν και ο λόγος που ζήτησαν από τους γονείς να τα πάρουν από τώρα.

Εν τω μεταξύ, από τους δύο οργανισμούς μένουν μετέωροι περίπου 1300 εργαζόμενοι, οι οποίοι ακόμα δεν ξέρουν αν θα μετατεθούν ή αν θα απολυθούν, αφού επίσημα οι θέσεις θα έχουν καταργηθεί.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους του οργανισμού, αλλά και τους γονείς, είναι περίεργο που κλείνει ο συγκεκριμένος οργανισμός, γιατί δεν επιβαρύνει το δημόσιο. Η περιουσία του φτάνει τα 2 δις ευρώ, ενώ το ΙΚΑ τους χρωστάει 800.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Τι ανέφερε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ για την καθυστέρηση των αποτελεσμάτων

Peristeri News

Μπουνιές και κλωτσιές μεταξύ οδηγών στη μέση της Θηβών (vid)

Peristeri News

Ασπρόπυργος: Οδηγός λεωφορείου βίασε εργαζόμενη

Peristeri News

Leave a Comment