PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Αποστολή μας η δημιουργία προϋποθέσεων βιώσιμης ανάπτυξης


«Αποστολή της Νέας Δημοκρατίας είναι να μεταρρυθμίσει την Ελλάδα», ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας την Τετάρτη σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», με θέμα την κλιματική αλλαγή.

Όπως εξήγησε, αποστολή της Ν.Δ. είναι «να δημιουργήσει προϋποθέσεις βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας. Να καλλιεργήσει μια νέα σχέση πολίτη – κράτους. Να προάγει μια νέα συλλογική συνείδηση πατριωτισμού, που θα εδράζεται στην εθνική αυτοπεποίθηση και στις αστείρευτες δυνατότητες των Ελλήνων».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι όποιο συγκριτικό πλεονέκτημα διαθέτει η χώρα, είτε είναι ο τουρισμός, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή ο αγροτοδιατροφικός τομέας, προϋποθέτει ένα προστατευμένο φυσικό περιβάλλον.

«Η οδυνηρή εμπειρία της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης ανέδειξε πολλές παθογένειες της χώρας μας. Είναι αλήθεια ότι είμαστε όλοι οικονομικά φτωχότεροι. Είμαστε, όμως, και πολύ σοφότεροι ως προς τα λάθη που διαπράξαμε και τις εσφαλμένες αντιλήψεις, που μας οδήγησαν στην πιο βαθιά και παρατεταμένη κρίση που γνώρισε ποτέ η χώρα μας σε καιρό ειρήνης», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «η μεταμνημονιακή Ελλάδα αποτελεί τη μεγάλη πρόκληση της γενιάς μας. Την πρόκληση για ένα νέο ξεκίνημα με την εμπέδωση νέων αντιλήψεων που θα αυξήσουν τη περιβαλλοντική και κοινωνική συνείδηση των πολιτών, την υπερεθνική συνείδηση των Ελλήνων, αλλά και τη διαγενεακή μας συνείδηση».

Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι «η μεταμνημονιακή Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να μεγαλουργήσει». Όπως είπε, «μάθαμε και συνειδητοποιήσαμε τα λάθη μας με τον πιο σκληρό, δυστυχώς τρόπο. Υπό προϋποθέσεις, αυτή η αυτοσυνειδησία μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε μια παρατεταμένη περίοδο βιώσιμης ανάπτυξης και συνολικής ευημερίας. Χρέος και στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να το πετύχουμε».

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στην ανάγκη υλοποίησης «τολμηρών μεταρρυθμίσεων στον τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας μας, στον τρόπο λειτουργίας του κράτους μας, στη λειτουργία της οικονομίας μας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment