Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

«Κράτος εν κράτει» στο κέντρο των Αθηνών

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Περίπου 1.700 εργαζόμενοι απασχολούνται αυτή τη στιγμή στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Περίπου 1.700 εργαζόμενοι απασχολούνται αυτή τη στιγμή στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Πρόκειται για ένα «Κράτος εν κράτει» στο κέντρο των Αθηνών που έχει πληθυσμό ίδιο με αυτόν της Κορώνης όπως καταμετρήθηκε κατά την απογραφή του 2001.

Πρόκειται για 670 «τακτικούς» υπαλλήλους, 541 με σχέση ιδιωτικού δικαίου, κάτι λιγότερο από 100 μετακλητούς και 360 αστυνομικούς.

Και βέβαια όλα αυτά έχουν και συγκεκριμένο οικονομικό κόστος.

Όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή, το 2005 οι αμοιβές για τους τακτικούς, τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, τους υπαλλήλους «ειδικών κατηγοριών», μαζί με τις πρόσθετες και παρεπόμενες παροχές πολιτικών υπαλλήλων, στρατιωτικών και οργάνων της ΕΛΑΣ στο Κοινοβούλιο, ανέρχονταν στο ποσό των 71.570.200 ευρώ.

Πέντε χρόνια αργότερα και αφού έγιναν κι άλλες προσλήψεις, το αντίστοιχο ποσό παρουσιάζει αύξηση σχεδόν 43% και αγγίζει πλέον τα 102,4 εκατ. ευρώ.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ταξί: Νέα κόμιστρα από το αεροδρόμιο – Στα 50€ η διαδρομή προς Αθήνα

Peristerinews.gr Newsroom

ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Ψίχουλα» τα μέτρα της ΔΕΘ – Απαιτεί 13ο και 14ο μισθό

Peristerinews.gr Newsroom

Περιστέρι: «Εκατοντάδες κενά στα σχολεία – Δεν θα συμβιβαστούμε»

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment