PeristeriNews.gr
Οικονομία

«Κούρεμα» δανείων νοικοκυριών ζητούν 25 βουλευτές


«Κούρεμα» των δανείων των νοικοκυριών ζητούν με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, τον αντιπρόεδρο και Υπ. Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο, και τον Υπ. Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνη, 25 βουλευτές.

«Κούρεμα» των δανείων των νοικοκυριών ζητούν με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, τον αντιπρόεδρο και Υπ. Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο, και τον Υπ. Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνη, 25 βουλευτές. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι προτάσεις τους, αποτελούν συνέχεια της συνολικής πρότασής τους για ισοδύναμα μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας.

Τι προτείνουν για την ελάφρυνση των νοικοκυριών

Οι 25 βουλευτές στην επιστολή τους προτείνουν για όλες τις μορφές δανείων, καταναλωτικά, στεγαστικά, πιστωτικές κάρτες, και σε όλες τις Τράπεζες, Δημόσιες και Ιδιωτικές:

Κούρεμα κεφαλαίου σε ποσοστό αντίστοιχο με τη μείωση του εισοδήματος τουλάχιστον 30%, κατά το πρότυπο της Ισλανδίας προσφάτως.

Κούρεμα επιτοκίων.

Δραστική μείωση του ποσού των μηνιαίων δόσεων, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και ανεξάρτητα από όρια ηλικίας.

Πρόβλεψη «περιόδου χάριτος» για μακροχρόνια ανέργους.

Παράταση απαγόρευσης πλειστηριασμών έως το 2018

Αναφέρουν επίσης ότι οι επιπτώσεις στις τράπεζες μπορούν να αντισταθμιστούν εν μέρει από τα δάνεια ανακεφαλαίωσης των τραπεζών, ενώ επισημαίνουν πως το 30% που θα χάσουν οι τράπεζες αντιστοιχεί σε ποσά που είναι αμφίβολο έως αδύνατο να εισπραχθούν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment