PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κορωνοϊός: 31 νέα κρούσματα, συνολικά κρούσματα 418


Στα 418 ανέβηκε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας είχαμε επιπλέον 31 κρούσματα, ενώ σημείωσε πως απο το σύνολο των κρουσμάτων τα 64 είναι χωρίς γνωστή επιδημιολογική έκθεση στον ιό. Την ίδια ώρα 79 ασθενείς νοσηλεύονται, από τους οποίους οι 13 βρίσκονται διασωληνωμένοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Παράλληλα, δεκατέσσερα άτομα έχουν λάβει εξιτήριομ ενώ ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως οι ασθενείς που νοσηλεύονται λαμβάνουν ειδική αντιϊκή θεραπεία.

Ο μέσος όρος των ασθενών κυμαίνεται στα 70 έτη και η πλειοψηφία των κρουσμάτων προέρχεται από την περιοχή της Αθήνας. Τέλος, τονίστηκε πως έχουν διενεργηθεί περισσότερα από 6.000 τεστ ελέγχου του ιού.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε τις συστάσεις και τις οδηγίες προς τον γενικό πληθυσμό, ενώ διευκρίνισε ότι ενδεχόμενος αρνητικός έλεγχος, δεν αποκλείει την πιθανότητα ο ασθενής να βρίσκεται στην περίοδο επώασης του κορονοϊού.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και σε επιστολές συναδέλφων προς την κυβέρνηση προκειμένου αυτή να λάβει περισσότερα μέτρα, τονίζοντας πως ο «πανικός» δεν βοηθάει και προσθέτοντας πως αυτή την ώρα χρειάζεται η «καλόπιστη κριτική».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε πως από αύριο απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις με τη συμμετοχή 10 ή και περισσοτέρων ατόμων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα επιβάλλεται και πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά άτομο που θα παραβιάζει τον παραπάνω κανόνα.

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως αποθαρρύνονται γενικά οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων και πρόσθεσε πως συστήνονται οι μετακινήσεις αποκλειστικά για μετάβαση στην εργασία, τον γιατρό, για πρόσβαση σε τρόφιμα, στο ταχυδρομείο, για καύσιμα, στις τράπεζες και η μετακινήσεις για ανθρώπους που βρίσκοντσι σε ανάγκη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment