PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. με αφορμή δημοσίευμα των Financial Times


Κόντρα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία ξέσπασε με αφορμή δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο οι ελληνικές αρχές έκαναν προ ημερών έρευνα στο σπίτι πρώην στελέχους της UBS.

Δεδομένου ότι το εν λόγω στέλεχος διετέλεσε πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επί κυβέρνησης Σαμαρά, ο ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε μεταξύ άλλων ότι για τη Ν.Δ. «η ανάδειξη σε θέση ευθύνης προϋποθέτει βιογραφικό εμπλοκής σε υποθέσεις διαφθοράς».

«Μετά τον Σταύρο Παπασταύρου και τον Γκίκα Χαρδούβελη, η προσθήκη του Χρήστου Σκλαβούνη στο παλμαρέ  της Ν.Δ. δείχνει ξεκάθαρα πως η Ν.Δ. είναι το κόμμα των οφσόρ, της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η UBS ελέγχεται ως ύποπτη για εκατοντάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής, οι οποίες είχαν περιέλθει στα χέρια των ελληνικών αρχών ήδη από το 2012. «Ωστόσο», συμπληρώνει, «το 2013, ο Χρήστος Σκλαβούνης, πρώην διευθυντής της στην Ελλάδα, αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά τοποθετούμενος στην προεδρία του ΤΧΣ. Σαν να μην έφτανε αυτό,  ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, τοποθέτησε τον Χρήστο Σκλαβούνη τον περασμένο Φεβρουάριο στην ομάδα των  εμπειρογνωμόνων της, δίνοντάς του μάλιστα το χρίσμα του υπεύθυνου για τον τομέα ανάπτυξης».

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. είναι έκθετοι για μια ακόμα φορά για «τις αμαρτωλές τους σχέσεις με ένα σάπιο σύστημα διαπλοκής και οφείλουν να απολογηθούν στον ελληνικό λαό».

Ν.Δ.: Για διαπλοκή ας ρωτήσουν Παππά, Φλαμπουράρη και Σταθάκη

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία τον κατηγόρησε ότι καταφεύγει «σε νέες αθλιότητες, όντας «αντιμέτωπος με την οργή του κόσμου, που γιγαντώνεται από την ανελέητη φορολογική σφαγή και τις περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις».

Περνώντας στην αντεπίθεση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε το κυβερνών κόμμα να ρωτήσει για «διαπλοκή, αδήλωτα εισοδήματα και ακίνητα, συμμετοχή σε δημόσιες εταιρείες που παίρνουν δημόσια έργα και offshore», τον «καναλάρχη – υπουργό κ. Παππά, τους κ. Φλαμπουράρη και Σταθάκη και βέβαια το όργανό τους, την Αυγή».

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ν.Δ. καλύπτει τον κ. Σκλαβούνη

Η Κουμουνδούρου ανταπάντησε λέγοντας πως τα στοιχεία για τη UBS ο ίδιος ο κ. Σαμαράς «είχε αρνηθεί να τα παραλάβει από τις γερμανικές αρχές για να τα αξιοποιήσει.

«Τώρα η Ν.Δ. καλύπτει και τον κ. Σκλαβούνη, όπως έκανε στο παρελθόν με τον κ. Παπασταύρου και τον κ. Χαρδούβελη. Λογικό και αναμενόμενο. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει», επέμεινε.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε σε δηκτικό τόνο ότι «ο Μητσοτάκης της Siemens και της ΚΗΡΥΞ Α.Ε. πρέπει να περιστοιχίζεται από τους αντίστοιχους συνεργάτες». «Στον τομέα της ανάπτυξης, καταλαβαίνουμε ότι ο κ. Σκλαβούνης παραμένει υπεύθυνος, ακριβώς γιατί ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει στο μυαλό του μια ανάπτυξη συνώνυμη με τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά», κατέληξε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment