PeristeriNews.gr
Οικονομία

Κομισιόν: Τεχνική συμφωνία με την Ελλάδα, εκκρεμεί η πολιτική συμφωνία



Με την Ελλάδα έχει επιτευχθεί κατ’ αρχήν τεχνική συμφωνία και εκκρεμεί η πολιτική συμφωνία, δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν, λίγες ώρες αφότου η ελληνική πλευρά ανακοίνωσε συμφωνία με τους θεσμούς.

Με την Ελλάδα έχει επιτευχθεί κατ’ αρχήν τεχνική συμφωνία και εκκρεμεί η πολιτική συμφωνία, δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν, λίγες ώρες αφότου η ελληνική πλευρά ανακοίνωσε συμφωνία με τους θεσμούς.

Όπως είπε, οι συνομιλίες συνεχίζονται για οριστικοποίηση των λεπτομερειών.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ «ήταν σε στενη επαφή με τις ομάδες που βρίσκονται επιτόπου και συνομίλησε χθες τηλεφωνικά με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα» πρόσθεσε η εκπρόσωπος. Αργότερα σήμερα πρόκειται επίσης να συνομιλήσει με «την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ».

Το επόμενο στάδιο έγκειται σε «μια πολιτική αξιολόγηση» και μια τηλεφωνική διάσκεψη της Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής (EFC) του Ευρωπαϊκου Συμβουλίου, στην οποία συμμετέχουν αξιωματούχοι των 28 υπουργείων Οικονομικών, πρόκειται να πραγματοποιηθεί «νωρίς το απόγευμα» ώστε «να καταστεί δυνατό να ενημερωθούν όλα τα κράτη μέλη» πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δήλωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών των 19 χωρών – μελών της Ευρωζώνης θα συνέλθουν την Παρασκευή σε Eurogroup ώστε να εγκρίνουν τη νέα δανειακή σύμβαση μεταξύ Ελλάδας και διεθνών πιστωτών.

Πρόσθεσε ότι το ισπανικό κοινοβούλιο θα συνέλθει για να ψηφίσει επί της συμφωνίας κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα, με το ύψος της να υπολογίζεται στα 85 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με ανώνυμες ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, τις οποίες επικαλείται δημοσιογράφος της Guardian στις Βρυξέλλες, Ελλάδα και θεσμοί σφράγισαν μια τεχνική συμφωνία, όμως η επίτευξη συμφωνίας σε πολιτικό επίπεδο είναι λεπτό ζήτημα, που ενδέχεται να παρουσιάσει δυσκολίες. «Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία» ανέφεραν οι πηγές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Στην κορυφή της αγοράς επενδυτικών ακινήτων το Περιστέρι

Peristeri News

Πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα 2,71 δισ. το πρώτο τετράμηνο

Peristeri News

Πώς λειτουργεί το Iris από το κινητό

Peristeri News

Leave a Comment