PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΚΚΕ: «Κοκκίνισε» το Σύνταγμα


Με μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έστειλε μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές.

«Απόψε μπορούμε πλέον να το πούμε με σιγουριά: Την Κυριακή το ΚΚΕ μπορεί να δυναμώσει ακόμα περισσότερο! Έτσι πρέπει να γίνει και έτσι θα γίνει. Θα φροντίσουμε εμείς γι αυτό, δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό τις επόμενες μέρες και ώρες μέχρι να κλείσει η κάλπη» ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ανοίγοντας την ομιλία του.

«Την Κυριακή λοιπόν, το ΚΚΕ μπορεί να δυναμώσει ακόμα περισσότερο! Το είπε χτες η Πάτρα, προχθές η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, η Λαμία. Το φωνάζει σήμερα η Αθήνα, με αυτή την τεράστια, συγκλονιστική, κατακόκκινη συγκέντρωση λαού και νεολαίας εδώ στο Σύνταγμα, στην καρδιά της Αθήνας, της Ελλάδας: ΚΚΕ δυνατό για να είναι δυνατός ο λαός» σημείωσε ο ίδιος.

«Αυτοί θα κάνουν τη δουλειά κι εμείς τη δική μας»

Σχετικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκαθάρισε πως «αυτοί θα κάνουν τη δουλειά τους και θα σχηματίσουν κυβέρνηση, κι εμείς θα κάνουμε τη δική μας».

«Αυτό είναι πια τελειωμένη υπόθεση. Θα φτιάξουν κυβέρνηση όπως έκαναν και στο παρελθόν, όταν το ΠΑΣΟΚ πήγε με τη ΝΔ και όλοι μαζί πρώτα με το ΛΑΟΣ και μετά με τη ΔΗΜΑΡ, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μας φόρτωσαν ένα τρίτο βάρβαρο μνημόνιο.
Αυτοί θα κάνουν τη δουλειά τους, θα σχηματίσουν κυβέρνηση. Κι εμείς θα κάνουμε τη δική μας! Θα δυναμώσουμε τη σταθερή, τη σίγουρη, τη μαχητική αντιπολίτευση, το ΚΚΕ!

Αυτοί μόνοι τους κι εμείς όλοι μας! Αυτοί μόνοι τους να βιάζονται να νομοθετήσουν τα πάνω από 300 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης που είναι στα συρτάρια τους, για να χρηματοδοτηθούν άμεσα οι ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και όχι, βέβαια, οι ανάγκες του λαού και της νεολαίας. Να τρέχουν για να πιαστούν τα νούμερα και οι στόχοι για την «επενδυτική βαθμίδα» πάνω στα τσακισμένα δικαιώματα των εργαζομένων και το ξεζούμισμά τους. Να βάζουν διάφορα κοσμητικά επίθετα, ακόμα και χρώματα, μπροστά από την περιβόητη «ανάπτυξη», για να καλύψουν ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη είναι μαύρη και άραχνη, γιατί πηγάζει από την εκμετάλλευση και μεγαλώνει τα αδιέξοδα στη ζωή του λαού».

«Η ψήφος του ΚΚΕ δεν μεταλλάσσεται, δεν εξαργυρώνεται, δεν παζαρεύεται»
«Το ξέρετε! Η ψήφος στο ΚΚΕ μένει στο ΚΚΕ, δεν μεταλλάσσεται, δεν εξαργυρώνεται, δεν παζαρεύεται. Η κάθε ψήφος στο ΚΚΕ, την επόμενη μέρα, θα κατατεθεί σε κάθε χώρο δουλειάς, για να αυξηθεί το μεροκάματο, για να μη γίνει καμιά απόλυση, για να υπογραφεί συλλογική σύμβαση.

Η κάθε ψήφος στο ΚΚΕ προσθέτει και έναν κρίκο στην ανθρώπινη αλυσίδα του αγώνα, για την επιβίωση του αυτοαπασχολούμενου επαγγελματία, του βιοπαλαιστή αγρότη. Μεγαλώνει την ανθρώπινη αλυσίδα της αλληλεγγύης, για να μην χάσει το σπίτι της η λαϊκή οικογένεια, για να έχουν τα παιδιά της όλα τα απαραίτητα, την μόρφωσή τους, την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, την άθλησή τους, τον πολιτισμό τους.

Η κάθε ψήφος στο ΚΚΕ θα μείνει στις επάλξεις του αγώνα, της υπεράσπισης του δίκιου, που «δεν βολεύεται με λιγότερο ουρανό». Άλλωστε αυτά τα 4 χρόνια, πολλές φορές ήμασταν όλοι εμείς μαζί στους δρόμους του αγώνα και αυτοί ήταν μόνοι τους στις καρέκλες της εξουσίας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment