Viber
PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Κι εσείς «σερφάρετε» χωρίς λόγο;

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Έρευνα αποδεικύει ότι 3 στους 4 σερφάρουν χωρίς λόγο.

Σύμφωνα με την έρευνα, κάθε δεδομένη ημέρα το 53% των χρηστών του διαδικτύου που ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία 19-29 ετών βρίσκεται online απλώς για να περάσει την ώρα του.

Η έρευνα ήταν τηλεφωνική και έλαβε υπόψη της τις απαντήσεις 2.260 ενήλικων “surfers”.

Τα στατιστικά στοιχεία πιστοποιούν την γενικότερη τάση, που θέλει τον χρόνο που περνούν οι άνθρωποι online χωρίς λόγο να εξαρτάται από την ηλικία τους.

Μόνο το 12% των χρηστών ηλικίας άνω των 65 ετών δήλωσε πως χρησιμοποιεί το internet απλώς για διασκέδαση, ενώ οι χρήστες ηλικίας 50-64 ετών που κάνουν το ίδιο φτάνουν το 27%.

Κατά μέσο όρο γενικώς, το 58% των ενήλικων χρηστών είπαν πως συνδέονται μόνο για να περάσουν την ώρα τους και να διασκεδάσουν περιστασιακά.

Η έρευνα βέβαια δεν διευκρίνισε πώς ορίζεται η «διασκέδαση».

Αν περιλαμβάνονται πάντως τα memes, τα αστεία videos και οι παρωδίες που γνωρίζουν απίστευτη διάδοση τον τελευταίο καιρό στις τάξεις των social media, σίγουρα οι νέοι προηγούνται εμφανώς στην «άσκοπη» χρήση του διαδικτύου.

Αλλά ποιος είπε πως και η απλή διασκέδαση δεν είναι κι αυτή ένας καλός λόγος να πατήσεις το κλικ;


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Η OpenAI συνεργάζεται με την Anthropic και την Google για ζητήματα ασφάλειας γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη

Peristerinews.gr Newsroom

WiFi: Αυτά τα 3 αντικείμενα του σπιτιού «κόβουν» το σήμα

Peristerinews.gr Newsroom

Ο Ελληνοκύπριος επιστήμονας Ντέμης Χασάμπης στο «τιμόνι» της Google ΑI

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment