PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ρέππας: «Δε φτάνει μόνο μια συγγνώμη στο λαό»


«Η ελπίδα της βάσης για το κόμμα στην κορυφή», είναι ο τίτλος του άρθρου του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κι Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα στην «Ελευθεροτυπία της Κυριακής».

«Η ελπίδα της βάσης για το κόμμα στην κορυφή», είναι ο τίτλος του άρθρου του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κι Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα στην «Ελευθεροτυπία της Κυριακής».

Ο κ. Ρέππας αναφέρει πως «το ΠΑΣΟΚ εκλήθη να διαχειριστεί μια κρίση, που κατέστησε εντελώς έωλη και εκτός τόπου την όποια προγραμματική προετοιμασία είχε κάνει ενόψει της διαφαινόμενης εκλογικής νίκης το 2009. Ο λαός εκλήθη να συμβάλλει στην εφαρμογή ενός προγράμματος με το οποίο απώλεσε κεκτημένα του».

Παράλληλα, τονίζει πως υπήρχε άλλη επιλογή από την πολιτική που επέλεξε να εφαρμόσει για να βγάλει τη χώρα από την κρίση: «Η επιλογή για το Κίνημά μας ήταν μονόδρομος: διαρθρωτικές αλλαγές και δημοσιονομική προσαρμογή».

Ταυτόχρονα, όμως, διευκρίνισε πως «παραμένει προς αξιολόγηση η τακτική που ακολουθήθηκε αμέσως μετά τις εκλογέ». Όσο για το τι πρέπει να γίνει για να αποκατασταθούν οι σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνική του βάση, ο Δημήτρης Ρέππας προτείνει την «επαναθεμελίωση στις νέες συνθήκες και με νέους όρους των δεσμών συμπόρευσης με τις δυνάμεις στις οποίες αναφέρεται. Προϋπόθεση είναι η υπέρβαση των αντιφατικών στοιχείων που καθιστούν δυσδιάκριτη τη διακηρυγμένη ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ σαν καθρέφτη της κοινωνικής πραγματικότητας».

Μάλιστα, υπογράμμισε πως δεν είναι αρκετή μια απλή παραδοχή της ευθύνη για ό,τι έγινε. «Περισσότερο αξίζει η δέσμευση και εγγύηση πως η χώρα δε θα ξαναζήσει αυτή την εμπειρία. Το να αρκεστούμε σε μια συγγνώμη ισοδυναμεί με στάση οπισθοφυλακής. Θα ‘ταν χρησιμότερο να πείσουμε πως μπορούμε να επιτύχουμε:

•Αξιοπιστία της χώρας, δηλαδή συνεχή επιβεβαίωση πως η συμμετοχή της Ελλάδας στα ισχυρά κέντρα, πολιτικά και οικονομικά, δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται.

•Αξιοπιστία της κοινωνίας, δηλαδή έμπρακτη ευθύνη και ευθυγράμμιση της στάσης όλων μας στους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία μιας ευνομούμενης Πολιτείας ως αρετή ζωής.

•Αξιοπιστία της οικονομίας, δηλαδή βελτίωση της ανταγωνιστικότητας ώστε να επιτύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και να θέσουμε τις βάσεις για την ανάπτυξη.

•Αξιοπιστία της πολιτικής, δηλαδή αυθεντική εκπροσώπηση των πολιτών όχι μόνο μέσω της ψήφου, αλλά με διαρκή αξιολόγηση του έργου προσώπων και δυνάμεων που παίζουν σημαντικό ρόλο στα συστήματα δημόσιας εξουσίας, όπως πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, δικαστές και σημαίνοντες κρατικοί λειτουργοί. Το ελάχιστο είναι μια εν λευκώ εξουσιοδότηση όλων προς κάθε αρμόδια αρχή για τον διαρκή έλεγχο των οικονομικών τους», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Η δύναμη του ΠΑΣΟΚ είναι η βάση του, υπό την προϋπόθεση ότι σε αυτήν κυριαρχεί η αίσθηση πως η ελπίδα της βρίσκεται στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό σημαίνει αλλαγή χωρίς αστερίσκους, αλλαγή με ηθική και προγραμματική προστιθέμενη αξία που ζωντανεύει την ελπίδα. Και το να δοθεί ελπιδοφόρο περιεχόμενο στην παρουσία του ΠΑΣΟΚ είναι ο καταλύτης όχι μόνο για το κίνημά μας αλλά για την πολιτική και τη χώρα», κατέληξε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment