PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κάθετη πτώση της κίνησης στα πλοία από τα μέτρα για τον κορωνοϊό


Πολύ μεγάλη πτώση, της τάξης του 77,33%, παρουσιάζει η επιβατική κίνηση στα δρομολόγια των πλοίων της ακτοπλοΐας, μετά την επιβολή των προληπτικών μέτρων που για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε τη Δευτέρα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), από τις 16 έως και τις 22 Μαρτίου φέτος η κίνηση εμφάνισε κάθετη πτώση σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Συγκεκριμένα, από Πειραιά για Δωδεκάνησα ταξίδεψαν 3.600 επιβάτες, έναντι 13.000 το 2019, μείωση 72,31%.

Από Πειραιά για Βόρειο Αιγαίο, μετακινήθηκαν 3.800 επιβάτες, έναντι 13.800 το ίδιο διάστημα φέτος, μείωση 72,46%.

Από Πειραιά για Κρήτη από 16-22/3/2020 αναχώρησαν 6.400 επιβάτες, έναντι 26.500 το ίδιο διάστημα πέρυσι, μείωση.

Από τον Πειραιά για τις Κυκλάδες φέτος το συγκεκριμένο διάστημα ταξίδεψαν 5. 000 επιβάτες έναντι 28.500 πέρυσι πτώση -82,46%.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας έχει αποστείλειε επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, και τα συναρμόδια υπουργεία, με αίτημα να εξασφαλιστεί η οικονομική ενίσχυση των ακτοπλοϊκών εταιρειών αναδρομικά από 21 Μαρτίου 2020, ώστε να εξασφαλιστεί η κάλυψη των αναγκών και η ασφάλεια των νησιών.

Ο ΣΕΕΝ θεωρεί πως η επιβατική κίνηση θα καταστεί ανύπαρκτη, από τη στιγμή που θα περιοριστεί στους κατ’ ανάγκη διακινούμενους για λόγους υγείας ή για άλλα πολύ σοβαρά θέματα.

Διαπιστώνει, επίσης, σταδιακή καθημερινή μείωση της διακίνησης φορτηγών και εκτιμά πως δεν πρόκειται να υπάρξει βελτίωση της διακίνησης επιβατών και οχημάτων την περίοδο του Πάσχα και πως και οι κρατήσεις τη θερινή περίοδο είναι ανύπαρκτες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment