PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Καταγγελίες πρυτάνεων κατά του Υπουργείου Παιδείας


Για «εκστρατεία του Υπουργείου Παιδείας στοχοποίησης και ποινικοποίησης της πανεπιστημιακής ζωής του τόπου» κάνει λόγο η ομόφωνη απόφαση της έκτακτης συνόδου των πρυτάνεων.

Για «εκστρατεία του Υπουργείου Παιδείας στοχοποίησης και ποινικοποίησης της πανεπιστημιακής ζωής του τόπου» κάνει λόγο η ομόφωνη απόφαση της έκτακτης συνόδου των πρυτάνεων, που έγινε χθες στο Τεχνολογικό Πάρκο του Λαυρίου.

Σύμφωνα με αυτή: «Στη δραματική για τη χώρα μας περίοδο οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης, τα μέλη ΔΕΠ, οι εργαζόμενοι και οι διοικήσεις των πανεπιστημίων, παρά την εφεδρεία, τις απολύσεις, τις περικοπές των εξευτελιστικών μισθών, την εκβιαστική πολιτική διακοπής της χρηματοδότησης, καταφέρνουν με τον αγώνα τους και την αυτοθυσία τους και κρατούν όρθια τα πανεπιστήμια. Ο οικονομικός στραγγαλισμός των πανεπιστημίων στρέφεται κατά της σπουδάζουσας νεολαίας».

Οι πρυτάνεις υποστηρίζουν ότι η αποτυχία διεξαγωγής εκλογών παραπειστικά αποδίδεται στις πρυτανικές αρχές, ενώ ανήκει στις διορισμένες από το υπουργείο οργανωτικές επιτροπές. Κάνουν επίσης λόγο για αυθαίρετη και παράνομη παύση των πρυτανικών αρχών της ΑΣΚΤ, για κατασυκοφάντηση όλων των πανεπιστημίων, για ευθύνες αρμοδίων «για το θεσμικό και οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο οδήγησαν τα πανεπιστήμια, με επιτηδευμένη επίδειξη ισχύος σε αιρετά θεσμικά όργανα, όπως οι πρυτανικές αρχές». Μια πρακτική που, όπως σημειώνουν, «αποτελεί συνεπή συνέχεια της εμπαθούς και συκοφαντικής πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας». Οι πρυτάνεις, τέλος, τονίζουν ότι «τα πανεπιστήμια με την αλληλεγγύη και τη συνοχή της πανεπιστημιακής κοινότητας θα συνεχίσουν τον αγώνα τους», υπογραμμίζοντας ότι «η στήριξη του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου αποτελεί υπόθεση όλων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κορυφώνεται η κίνηση στην πασχαλινή αγορά

Peristeri News

Μεγαλοπρεπείς οι Επιτάφιοι στις εκκλησίες του Περιστερίου (photos)

Peristeri News

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα

Peristeri News

Leave a Comment