PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Καταγγελία της Ένωσης Γονέων Περιστερίου


Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Περιστερίου απέστειλε προς δημοσίευση τη παρακάτω ανακοίνωση:

Με έκπληξή μας πληροφορηθήκαμε την ύπαρξη και αποστολή εγγράφου της Διεύθυνσης Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, με αρ. πρωτ. 2468/2-3-2016, προς τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς της, με θέμα «Συμμετοχή της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας σε δράση αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες».

Με αυτό καλούνται οι σχολικές κοινότητες, μέσω των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, να συμβάλουν έμπρακτα στην υποστήριξη του προβλήματος των προσφύγων, δείχνοντας την αλληλεγγύη τους με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, χωρίς όμως να προηγηθεί καμία απολύτως ενημέρωση των Ενώσεων Γονέων, των οργάνων που έχουν την ευθύνη λειτουργίας-συντονισμού των Συλλόγων Γονέων.

Καταγγέλλουμε τη Διεύθυνση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας για την προσπάθεια απαξίωσης και παράκαμψης των Ενώσεων Γονέων, επιχειρώντας να χειραγωγήσει τους Συλλόγους Γονέων.

Το γονεϊκό κίνημα έχει οργανωτική δομή και συλλογικά όργανα, δεν μπορεί να είναι ούτε ΜΚΟ, ούτε φορέας της ενσωμάτωσης, της υποταγής, της κοινωνικής συναίνεσης, της συμμετοχής, της αναδιαμόρφωσης, της συναλλαγής και της συνενοχής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment