PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Κλείνουν οι λέσχες οπαδών


Οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών θα κλείσουν και η αρμοδιότητα για τον έλεγχο κατά την είσοδο των οργανωμένων φιλάθλων στα γήπεδα μεταπίπτει από τις ομάδες στην Ελληνική Αστυνομία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεκσάντερ Τσεφέριν.

Είχε προηγηθεί συνάντηση των δύο ανδρών και με εκπροσώπους των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στη σκιά της δολοφονικής επίθεσης χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον πρωθυπουργό να τονίζει στη συνέχεια ότι οι πρόεδροι των ΠΑΕ είναι οι πρώτοι που έχουν χρέος να περιφρουρήσουν το ποδόσφαιρο, βάζοντας κάμερες στα γήπεδα και εμπνέοντας εκτός γηπέδων την αγάπη προς το σύλλογο χωρίς εχθρότητα προς τις άλλες ομάδες. Σημείωσε επίσης ότι κατά τη συνάντηση όλοι συμφώνησαν στη λήψη ορισμένων μέτρων μετά τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ειδικότερα, επανέρχεται το μέτρο που είχε θεσμοθετηθεί προσωρινά μετά τη δολοφονία του ‘Αλκη Καμπανού. Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών θα κλείσουν και κάθε ομάδα θα έχει μόνο ένα σύνδεσμο, αυτόν της ΠΑΕ. Ανακοίνωσε επίσης ότι η Αστυνομία θα έχει πλέον τον έλεγχο στην είσοδο των οργανωμένων φιλάθλων στα γήπεδα, επισημαίνοντας ότι και οι τέσσερις ΠΑΕ αναγνωρίζουν πως ο έλεγχος αυτός είναι πέραν των δυνατοτήτων τους. Πρακτικά περί ελέγχων, αυτό σημαίνει πως η Αστυνομία θα είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο των κερκίδων εντός γηπέδων πριν ξεκινήσει ο εκάστοτε αγώνας, κάτι που ως τώρα ήταν ευθύνη της ασφάλειας των γηπέδων, με πολλά αντικείμενα και φωτοβολίδες όμως να “περνούν” σε πλείστες περιπτώσεων.

Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε επίσης ότι η ελληνική πολιτεία έχει στη φαρέτρα της μέτρα όπως το κλείσιμο όλων των θυρών οργανωμένων οπαδών στο πλαίσιο τιμωρίας των ομάδων, ενώ εξέφρασε με νόημα την ελπίδα ότι δεν θα απαιτηθεί από το κράτος να ενεργοποιήσει το ύστατο μέτρο που έχει στη διάθεση του, δηλαδή τον προσωρινό αποκλεισμό ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

“Οι ένοχοι για τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια θα βρεθούν και οι ύποπτοι θα τιμωρηθούν”, δήλωσε επίσης ο πρωθυπουργός. Απάντησε δε στον Κροάτη πρόεδρο που είχε χαρακτηρίσει τους συλληφθέντες συμπατριώτες του “αιχμαλώτους πολέμου”.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ειδικότερα: “Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, έχει κανόνες. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Ούτε η χώρα, ούτε η Δικαιοσύνη, δέχονται υποδείξεις από καμία άστοχη φωνή εκτός συνόρων”.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε πάντως λόγο για “υπηρεσιακή αστοχία της ΕΛΑΣ” στη Νέα Φιλαδέλφεια, αποσείοντας έτσι πολιτικές ευθύνες. Υπενθυμίζεται ότι οι Κροάτες νεοναζί χούλιγκαν αφέθηκαν ανενόχλητοι να διασχίσουν τη χώρα, παρότι ήταν γνωστές οι κινήσεις τους και οι πινακίδες κυκλοφορίας τους. Σχολίασε επίσης ότι το φαινόμενο της αθλητικής βίας έχει μεταφερθεί από τα γήπεδα στους δρόμους, “με τον παλιό οπαδικό φανατισμό να γίνεται συχνά άλλοθι του ποινικού υποκόσμου ή του περιθωρίου και μερικές φορές να αποκτά και πολιτικά χαρακτηριστικά.”

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment