PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Έρχεται δημόσια πλατφόρμα για τα έργα στις περιφέρειες


«Προχωράμε στην αναπτυξιακή μας στρατηγική για όλη τη χώρα» επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του, στη συνάντηση με τους περιφερειάρχες, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Μαζί θα προχωρήσουμε στην εκτέλεση όλων των έργων της περιφέρειας. Προχωράμε στη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αμέσως μετά, είπε ότι «θα ενεργοποιήσουμε τις επόμενες εβδομάδες, μία δημόσια πλατφόρμα που θα είναι προσβάσιμη σε κάθε πολίτη, όπου θα παρέχεται μία πιο λεπτομερής ενημέρωση για τα έργα τα οποία ολοκληρώνονται, υλοποιούνται και σχεδιάζονται σε κάθε περιφέρεια».

«Σκοπός των περιφερειακών σχεδίων ήταν να δεσμευθούμε όλοι για σε ένα αναλυτικό σχέδιο για συγκεκριμένα έργα με συγκεκριμένη χρηματοδότηση και συγκεκριμένο φορέα υλοποίησης ώστε όλοι να μιλάμε την ίδια γλώσσα και να κάνουμε κατανομή εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόσθεσε επίσης ότι «η χώρα έχει εξασφαλίσει τα επόμενα χρόνια από τα ταμεία συνοχής, από το ταμείο Ανάκαμψης, πόρους που κατευθύνονται σε μεγάλο βαθμό στην περιφερειακή ανάπτυξη».

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «είναι ευκαιρία να δημιουργήσουμε μία συνεκτική περιφερειακή πολιτική. Δεν θέλουμε να πάει ούτε ένα ευρώ χαμένο». Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε απευθυνόμενος στους περιφερειάρχες πως «η πόρτα μου είναι ανοιχτή σε όλους και θέλω να κρατήσουμε αυτό το επίπεδο της ουσιαστικής συνεργασίας. Δύο φορές τον χρόνο πρέπει να συναντώμαστε για να αξιολογούμε την πρόοδο αλλά και να ακούω τα ειδικά αιτήματα του καθενός».

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment