PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Σταθάκης: Στροφή στη νεανική επιχειρηματικότητα και τις καινοτόμες ιδέες


Δέσμευσή για νέα προσέγγιση της καινοτομίας και της τεχνολογίας αλλά και την υποστήριξή του προς τη νεανική επιχειρηματικότητα και τις καινοτόμες και εξωστρεφείς επιχειρήσεις, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού…

Τη δέσμευσή του για μια νέα προσέγγιση της καινοτομίας και της τεχνολογίας αλλά και την υποστήριξή του προς τη νεανική επιχειρηματικότητα και τις καινοτόμες και εξωστρεφείς επιχειρήσεις, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης σε χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τη διάρκεια του 5ου Συνεδρίου Infocom Mobile World 2015.

«Έχουμε ένα κράτος που αντιμετωπίζει την επιχειρηματικότητα στην καινοτομία και στην τεχνολογία με συντηρητικό και συστημικό τρόπο. Όμως ο τομέας χαρακτηρίζεται από ισχυρά στοιχεία «νομαδικότητας», υπογράμμισε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, η καινοτομία είναι μια διαδικασία που έχει ως αφετηρία μια ιδέα και μια αναζήτηση, που δεν γνωρίζει ωστόσο τον τελικό προορισμό της ενώ τα εργαλεία που χρειάζεται προκύπτουν στην πορεία. Αυτό το πρωτόγνωρο τοπίο έχει ανάγκη μια διαφορετική προσπάθεια από την πλευρά του κράτους, συμπλήρωσε.

«Θα είμαστε αρωγοί με χρήσιμα εργαλεία που θα διευκολύνουν αυτό το τεράστιο μορφωμένο ανθρώπινο δυναμικό και θα συντροφεύσουμε τον «νομά» στο ταξίδι του με ευτυχή κατάληξη και προορισμό», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment