PeristeriNews.gr
Κοινωνία

«Ήταν λάθος απόφαση να μπει η Ελλάδα στο ευρώ»


Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει συζητήσει με την Αθήνα εάν θα ήταν καλύτερα να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη και οι ελληνικές αρχές δήλωσαν 100% αποφασισμένες να μείνει η χώρα μας στο ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει συζητήσει «πολύ ανοικτά» με την Αθήνα εάν θα ήταν καλύτερα να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη και οι ελληνικές αρχές δήλωσαν 100% αποφασισμένες να μείνει η χώρα μας στο ευρώ, σύμφωνα με το Reuters. Ο Σόιμπλε έκανε τις δηλώσεις αυτές μιλώντας στο European University Institute στη Φλωρεντία, από όπου υπεραμύνθηκε της σκληρής στάσης που κρατά η Γερμανία λέγοντας ότι η Ελλάδα δημιούργησε μόνη της τα προβλήματα που έχει.
Προσέθεσε δε ότι ήταν λάθος απόφαση να μπει η Ελλάδα στο ευρώ και ότι η χώρα μας με την είσοδό της επωφελήθηκε από τα χαμηλά επιτόκια χωρίς όμως να λάβει μέτρα για να γίνει πιο ανταγωνιστική. Είπε ακόμη ότι ακόμη και μετά τη μείωση στους κατώτατους μισθούς, οι αποδοχές στην Ελλάδα δεν είναι κατώτερες από αυτές στην Ισπανία.
Νωρίτερα μετά τη συνάντησή του με τον ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι στη Ρώμη ο Σόιμπλε είπε ότι οι Ευρωπαίοι θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν την ελληνική κρίση χρέους.
Ο Μόντι από την πλευρά του εξέφρασε την ελπίδα ότι οι συνομιλίες με τον Σόιμπλε για την κρίση στην Ευρώπη και την κατάσταση στην Ελλάδα θα σηματοδοτήσουν την απαρχή της εξόδου από την ελληνική κρίση και θα οδηγήσουν την Ευρώπη σε μια νέα εποχή με μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα

Peristeri News

Τι γιορτάζουν οι ορθόδοξοι Χριστιανοί σήμερα Μεγάλη Παρασκευή

Peristeri News

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος

Peristeri News

Leave a Comment