PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ιστορική απόφαση: Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή


Εγκληματική οργάνωση έκρινε τη Χρυσή Αυγή το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην απόφαση που ανακοινώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Παπάς.

Παράλληλα ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι:

Άγγος
Αποστόλου
Καζαντζόγλου
Καλαρίτης
Μιχαλάρος
Μπαρέκας
Παπαβασιλείου
Παπαδόπουλος
Πόπορη
Ρουπακιάς
Σκιατούνης
Σκάλκος
Στεργιόπουλος
Στράτος
Τσακανίκας
Τσόρβας
Τσαλίκης
Χατζηδάκης
Χρυσαφίτης

Ένοχοι κρίθηκαν επίσης οι 15 από τους 17 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής μετά από 5,5 χρόνια ακροαματικής διαδικασίας και επτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Φύσσα.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο έκρινε ένοχους όλους τους κατηγορουμένους για τη δολοφονία Φύσσα με πρώτο τον Γιώργο Ρουπακιά πλην των κατηγορουμένων Σαντοριναίο και Τσακανίκα.

Για τη δολοφονία Φύσσα ένοχοι κρίθηκαν:

Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης
Γεώργιος Δήμου
Ελπιδοφόρος Καλαρίτης
Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός
Κωνσταντίνος Κορκοβίλης
Αναστάσιος Μιχάλαρος
Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης
Γεώργιος Σκάλκος
Γέωργιος Σταμπέλος
Λέων Τσαλίκης
Αθανάσιος Τσόρβας
Νικόλαος Τσόρβας και
Αριστοτέλης Χρυσαφίτης

Παράλληλα ένοχοι κρίθηκαν και όλοι όλοι όσοι κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των Αιγύπτιων ψαράδων.

Όσον αφορά την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και έκρινε ένοχους οι κατηγορούμενοι Καστρινός, Πανταζής και Χατζηδάκης ενώ για τους υπόλοιπους παύει η δίωξη για απλή σωματική βλάβη.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους για οπλοκατοχή τον Νίκο Μιχαλολιάκο, τον Γιάννη Λαγό, τον Γιώργο Γερμενή ενώ ένοχη κρίθηκε για ψευδή κατάθεση και η σύζυγος του Γιώργου Ρουπακιά, Μαργαρίτα Μικελάτου.

Μάγδα Φύσσα: Ο Παύλος δικαιώθηκε

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Μάγδα Φύσσα δήλωσε: “Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου”, Και το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί έξω από το Εφετειο ξέσπασε σε χειροκροτήματα ενώ σημειώθηκαν και επεισόδια.

Τι προηγήθηκε

Έξω από το δικαστήριο βρέθηκαν Αλέξης Τσίπρας, Φώφη Γεννηματά, Δημήτρης Κουτσούμπας, εκπρόσωποι κομμάτων, συλλογικότητες και μέλη αντιφασιστικών συγκεντρώσεων ενώ στο κτήριο έφτασε λίγο μετά τις 8:30 η Μάγδα Φύσσα, η οποία το μόνο που ζήτησε μιλώντας σε δημοσιογράφους ήταν  «δικαιοσύνη, μόνο δικαιοσύνη».

Στις 10:30 η κυρία Φύσσα μπήκε στην αίθουσα όπου μια κοπέλα από το κοινό της πρόσφερε κόκκινα τριαντάφυλλα. Στην αίθουσα βρίσκονται και δεκάδες δημοσιογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να καλύψουν την ιστορική δίκη.

Αντίθετα απόντες είναι οι περισσότεροι από τους συνολικά 68 κατηγορούμενους για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Στο δικαστήριο βρίσκονται μόλις 11 κατηγορούμενοι και κανείς από τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Σημειώνεται ότι οι 65 από τους κατηγορούμενους αντιμετωπίζουν την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση ενώ 20 κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Θερμότερος όλων των εποχών ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα

Peristeri News

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Leave a Comment