PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν 17χρονο Παλαιστίνιο που πετούσε πέτρες


Ο νεαρός δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, όμως δεν άντεξε και λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν ανήλικο Παλαιστίνιο, ο οποίος πετούσε πέτρες εναντίον αυτοκινήτων σε αυτοκινητόδρομο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανέφερε εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, οι Παλαιστίνιοι εκτόξευαν πέτρες σε κεντρικό δρόμο, κοντά σε παλαιστινιακά χωριά και εβραϊκούς οικισμούς. Οι στρατιώτες τους φώναξαν να σταματήσουν και κατόπιν έβαλαν με προειδοποιητικά πυρά.

«Όταν δεν υπάκουσαν, (οι στρατιώτες) απάντησαν στην απειλή ανοίγοντας πυρ εναντίον τους και τραυμάτισαν έναν από τους επιτιθέμενους», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι ο στρατός διενεργεί έρευνα για το επεισόδιο.

Ο νεαρός δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, όμως δεν άντεξε και λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Σύμφωνα με πηγές των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας, το θύμα ήταν 17 ετών. Συνομήλικός του τραυματίστηκε επίσης από τα πυρά των Ισραηλινών στρατιωτών. Το επεισόδιο σημειώθηκε κοντά στον εβραϊκό οικισμό Ταπούα, στα νότια της Νάμπλους, όπου οι νεαροί πετούσαν πέτρες σε ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα.

Με βάση καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, 20 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τον περασμένο Ιούνιο στη Δυτική Όχθη από Ισραηλινούς στρατιώτες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment