PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ισπανία και Κύπρος στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης


Ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ δήλωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εξετάσουν άμεσα το κυπριακό αίτημα.

Μετά την Ισπανία και η Κύπρος υπέβαλε επίσημα αίτημα για ένταξη στον ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Μετά από την ανακοίνωση της ένταξης των δύο χωρών ο οίκος Moody’s υποβάθμισε συνολικά 28 ισπανικές τράπεζες από μία έως και τέσσερις βαθμίδες τοποθετώντας μεγάλο μέρος του τραπεζικού κλάδου της Ισπανίας στην κατηγορία “junk”.

Η κυπριακή πλευρά, ανακοίνωσε πως σκοπός του αιτήματος για ένταξη της χώρας στον Μηχανισμό Στήριξης είναι ο περιορισμός των κινδύνων που αντιμετωπίζει η Κυπριακή οικονομία, ιδιαίτερα των αρνητικών επιπτώσεων που προέρχονται από τον τραπεζικό τομέα, λόγω της μεγάλης έκθεσής του στην ελληνική οικονομία.

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών σε ανακοίνωσή του διευκρίνισε ότι το αίτημα της Λευκωσίας δεν αφορά μόνο στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, αλλά και στο έλλειμμα. Πρόσθεσε ότι το ποσό που θα ζητηθεί, θα αποφασιστεί τις επόμενες εβδομάδες.

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση δεν μίλησε για τρόικα, τονίζοντας ότι «η περίπτωση της Κύπρου δεν είναι η ίδια με άλλες περιπτώσεις ευρωπαϊκών κρατών».

Ενώ ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ δήλωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εξετάσουν άμεσα το κυπριακό αίτημα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment